back

Робота із зверненнями громадян в райдержадміністрації

26 жовтня 2011

З метою забезпечення вимог Конституції України, Закону України "Про звернення громадян" та на виконання Указу Президента України від 7 лютого 2008 року №109/2008 "Про першочергові заходи щодо забезпечення та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" райдержадміністрацією проводиться робота, спрямована на створення необхідних умов щодо реалізації конституційного права громадян на письмове звернення та особистий прийом, оперативне вирішення порушених проблем та усунення причин, що породжують скарги.

За 9 місяців 2011 року на адресу райдержадміністрації надійшло 113 письмових пропозицій, заяв та скарг громадян, з них п"ять повторно за звітний період : Година К.М., жителька с. Гр.Іванівка, про виділення матеріальної допомоги , Усенко В.Я., житель м.Ніжина, про передачу у приватну власність земельних ділянок, Бабич І.Д., м.Київ, інвалід війни, про видачу державного акту на землю, Іванова Т.К., с.Пашківка, про документи на приватизацію земельної ділянки, Паливода Г.І., жителька м.Ніжина, про вирубку ялин на кладовищі в с.Поляна. За відповідний період минулого року було зареєстровано 151 письмове звернення.

Аналіз надходжень звернень громадян до райдержадміністрації показує, що за 9 місяців 2011 року спостерігається загальна тенденція щодо зменшення кількості звернень.

Актуальними питаннями, з яких зверталися громадяни ,є :

- надання матеріальної допомоги (26 звернень),

- питання приватизації, оренди землі, отримання державних актів на землю ( 22 звернення ),

- земельні конфлікти (14 звернень),

- питання електропостачання (7 звернень),

- благоустрою територій, будівництво та ремонт місцевих доріг ( 5 звернень),

- скарги на посадових осіб ( 5 звернень). Органи виконавчої влади району вживали заходів по забезпеченню всебічного, об"єктивного і своєчасного розгляду кожного звернення. На 100 звернень авторам надані роз"яснення та необхідна інформація, на 5 звернень відповіді не надавалися, бо вони носили анонімний характер, хоча питання, які в них піднімалися розглядалися відповідними посадовими особами.

Заявникам, які зверталися по питанню надання матеріальної допомоги , райдержадміністрацією матеріальну допомогу розподілено в межах виділених асигнувань.

На особистий прийом до керівництва райдержадміністрації станом на 15 вересня 2011 рік звернулось 56 громадян.

34 звернення надійшло через органи вищестоящого рівня (з них п"ять повторних).

Найчастіше у повторних зверненнях порушувались питання сільського господарства: врегулювання земельних та майнових питань (3 звернення – с.Пашківка,с.Гр.-Іванівка, с.Черняхівка ), матеріальна допомога (1 – с.Гр.-Іванівка), благоустрій території (1- с.Поляна Крутівська с/рада ).

Організація роботи із зверненнями громадян, взаємодія органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування вивчається під час проведення виїзних приймалень, консультативно-методичних днів апарату райдержадміністрації та днів райдержадміністрації.

За 9 місяців 2011 року дні адміністрації проведено у Колісниківській, Кунашівській, Кукшинській ,Світанківській, Стодольській, Перемозькій сільських радах. У селах В.Кошелівка, Шняківка, Талалаївка, Бурківка, Терешківка – виїзні приймальні райдержадміністрації, де на прийом до голови та його заступників звернулось 54 особи .

Керівництвом райдержадміністрації проводяться щомісячно прямі телефонні розмови із населенням району. Жителі району мали можливість спілкуватися з головою райдержадміністрації, його заступниками та керівником апарату, одержати вичерпну інформацію на поставлені ними запитання.

За результатами проведених виїзних заходів та прямих телефонних розмов головою райдержадміністрації надаються відповідні доручення. Питання, з якими звертаються жителі району, в переважній більшості розглядаються і вирішуються своєчасно, оперативно, відповіді надаються об"єктивно.