back

В районі проведено рейд «Урок»

18 вересня 2013

На виконання доручення в.о. заступника голови облдержадміністрації від 13.08.2013 року „Про організацію проведення в 2013 році Всеукраїнського рейду „Урок”, відповідного наказу служби у справах дітей райдержадміністрації, з метою соціального захисту дітей, запобігання їх бездоглядності і безпритульності та на виконання Закону України „Про освіту”, в частині виявлення дітей, які 1 вересня 2013 року не приступили до занять у загальноосвітніх навчальних закладах, службою у справах дітей спільно з відділом освіти районної державної адміністрації, відділенням кримінальної міліції у справах дітей Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області, із залученням центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді був організований та проведений Всеукраїнський рейд „Урок".

1 вересня 2013 року за шкільні парти сіли 1881 учень. Під час проведення рейду, дітей, які б не приступили до навчального процесу без поважних причин не було виявлено.

На території району проживає 12 сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та в яких виховується 21 дитина. Під час проведення рейду головою районної державної адміністрації Володимиром Другаковим було надано допомогу у вигляді канцелярських наборів, одягу, побутової техніки 26 дітям.

На території району проживає 34 дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають в сім’ях опікунів, піклувальників та прийомних сім’ях. Всі діти даної категорії приступили до навчального процесу та забезпечені одягом, взуттям, продуктами харчування на осінньо – зимовий сезон.

В ході проведення рейду до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків притягнено 2-х батьків.

Олег Жадько,

начальник служби у

справах дітей райдержадміністрації