back

Вклонилися пам"яті героїв

16 вересня 2013

Традиційно до дня визволення Ніжинщини від німецько-фашистських загарбників проводяться заходи, організовуються змагання, турніри, що приурочені цій події.

Так, за ініціативи Миколи Самка, був організований велопробіг до Меморіалу загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні в Малій Кошелівці. Стартував велопробіг від будинку редакції газети "Ніжинський вісник".

Участь у ньому взяли голова районної ради Олег Бузун, голова Ніжинської районної організації ВФСТ "Колос" Володимир Євтух, студенти й викладачі Ніжинського агротехнічного інституту та ветерани спорту Ніжинщини.

Відстань до с.Мала Кошелівка (15 км.) була подолана за одну годину. Там учасників велопробігу гостинно зустріли сільський голова Олександр Бородавко, представник Всеукраїнського товариства імені Тараса Шевченка "Просвіта" Слава Касіян, завідуюча сільським клубом Галина Червонюк та місцевий бібліотекар Наталія Третяк.

Потім учасники зустрічі всі разом поклали квіти до підніжжя пам"ятника та вклонилися пам"яті загиблим малокошелівцям, що в грізні роки воєнного лихоліття боронили рідну землю від ненависного ворога.

Хотілося б, щоб такі заходи проводилися частіше у нас на Ніжинщині, щоб до участі в них долучалося більше молоді. Адже це і заняття спортом, і можливість краще узнати історію рідного краю, його героїчне минуле. Сподіваюсь, велопробіг стане гарним прикладом для наслідування.

Олексій Чернета

учасник велопробігу