back

КРАЩЕ СПОРТИВНЕ СЕЛО ЧЕРНІГІВЩИНИ

13 вересня 2013

Традиційно у другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури та спорту – свято працівників фізичної культури і спорту, спортсменів і ветеранів спорту, всіх прихильників здорового способу життя. Розвиток спорту, підтримка здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури, як наголосив Президент України, є одним із пріоритетів державної політики нашої держави.

В області вже стало доброю традицією проводити змагання на «Краще спортивне село». Цього разу в змаганнях, які відбулися в Куликівці й присвячувалися Дню фізичної культури та спорту, в шести видах спорту змагалися села з кожного району. Ніжинщину, як і в минулому році, представляла команда із Лосинівки на чолі із селищним головою Анатолієм Стрільцем.

Єдине, чого боялися спортсмени, це щоб погода не зіпсувала свято, адже перед цим цілий тиждень ішли дощі. Та, на шастя, хмари обминули Куликівку, і боротьба за кубок на найкраще спортивне село Чернігівщини була запеклою.

Як і годиться, все розпочалось із привітань керівників заходу, спонсорів та суддівської колегії на адресу учасників змагань, на які була запрошена і олімпійська призерка з біатлону Ніна Лемеш. Найактивнішим учасникам вона вручила дипломи. Під бурхливі оплески нагороду отримав і Роман Яременко з Лосинівки, котрий разом із Анатолієм Стрільцем тренували команду.

На цьому офіційна частина закінчилася й розпочались змагання. Найбільше порадували глядачів лосинівські футболісти, які вибороли перше місце. Команду з Козелецького району вони перемогли з рахунком 1:0, Борзнянського – 3:0, Ічнянського – 3:1. В усіх цих матчах була повна перевага лосинівських спортсменів.

У фінальному двобої Лосинівка зустрілася із командою Коропського району. Найнапруженішим та найемоційнішим видався матч, долю якого визначив один забитий м’яч, що був на рахунку капітана команди і кращого бомбардира турніру (5 забитих голів) Володимира Сонця.

Вітаємо нашу команду із заслуженою перемогою і золотими нагородами. Кожен спортсмен викладався на повну, захищаючи честь Лосинівки на футбольному полі, це й Володимир Сонець, а також Тарас Примак, Дмитро Примак, Сергій Примак, Роман Яременко, Юрій Петрик.

Порадували нас і лосинівські гросмейстери – Лідія Четверик та Сергій Сукач, які у змаганнях із шашок зайняли друге командне місце. Гарні результати і в настільному тенісі (5-е командне місце), завдяки зусиллям Євгенія Яременка та Наталії Подолянко.

Та найвидовищним видом спорту стало перетягування канату, де зашкалювали емоції. Лосинівка на чолі із селищним головою відразу показали свою силу, 5 разів поспіль змушували опонентів капітулювати. Попереду був лише головний суперник, команда із с. Тупичів Городнянського району. Але потім, не з вини лосинівських спортсменів, сталося кілька прикрих моментів, що й позначилися на загальному результаті. Тому в підсумку Лосинівка посіла 4-е місце серед всіх учасників, покращивши результат у порівнянні з минулим роком, на дві позиції. Потенціал у цієї команди досить потужний. Отже, сподіваємося, що в наступному році вона покаже ще кращий результат. Але не зважаючи ні на що це грандіозне спортивне свято вдалося.

Вже традиційно в другу суботу вересня, в день фізичної культури та спорту, в Ніжинському районі проводяться спортивні заходи. Ніжинська районна організація ВФСТ «Колос» за підтримки районної державної адміністрації відзначає найкращих спортсменів району, спонсорів, громадських організаторів, що на ентузіазмі піднімають спорт в наших селах. Незважаючи на недостатнє фінансування та відсутність інфраструктури в сфері спорту, наші спортсмени показують гарні результати в обласних та всеукраїнських змаганнях, а внутрішні турніри проходять на високому організаційному рівні.

Олексій ЧЕРНЕТА

Фото автора