back

Популяризація здорового способу життя та оновлення спортивної інфраструктури знаходиться на постійному контролі районної влади.

10 вересня 2013

Розвиток спорту, утвердження здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів державної політики в Україні. «Нашою метою в цій сфері є покращення здоров’я громадян, формування здорового способу життя та зміцнення міжнародного іміджу держави», – наголосив Президент України Віктор Янукович, виступаючи на ІІІ Спортивному конгресі України.

10 вересня голова райдержадміністрації Володимир Другаков провів координаційну нараду з працівниками апарату, керівниками управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, комунальних служб, силових і контролюючих органів.

Значна увага була приділена питанню про виконання доручення голови облдержадміністрації від 28.03.2013 №02-11/1874 та доручення голови райдержадміністрації від 05.08.2013 № 26 щодо забезпечення контролю за облаштуванням пришкільних спортивних майданчиків та підготовку їх до нового навчального року. Доповідач - Леся Лозова, начальник відділу освіти райдержадміністрації.

В травні 2013 року голова Ніжинської районної державної адміністрації Володимир Другаков затвердив план ремонту та реконструкції спортивних майданчиків, які цього потребують. Відповідно до цього плану керівниками навчальних закладів було залучено 49 тис. грн. на виконання ремонтних робіт.

Беззаперечно ефективно пройшов у Ніжинському районі Всеукраїнський місячник з облаштування спортивних споруд «Спорт для всіх – спільна турбота», в якому взяли участь понад 2000 учнів, випускників, педагогічних працівників, технічного персоналу навчальних закладів. Упорядковано 100 майданчиків у школах та на територіях населених пунктів.

Найкраще підготовлені до експлуатації спортивні майданчики Лосинівської, Перемозької шкіл І-ІІІ ст., Великодорізької, Липоворізької, Шатурської шкіл І-ІІ ст., Вертіївського та Талалаївського дошкільних навчальних закладів, що було відмічено не лише відділом освіти Ніжинської РДА, а й особисто очільником району Володимиром Другаковим.

«Влада Ніжинщини докладатиме максимум зусиль до виконання завдань, поставлених Главою держави у рамках нових соціальних ініціатив «Діти-майбутнє України», зокрема, в частині популяризації в районіі здорового способу життя та залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом»,- зауважив Володимир Другаков підводячи підсумки обговорення даного питання.

Крім того, на нараді були підведені підсумки виконання доручення голови облдержадміністрації, наданого під час розширеного засідання Колегії облдержадміністрації 22.08.2013 року, апаратної наради при голові райдержадміністрації 02.09.2013 та комплексної оцінки результатів діяльності райдержадміністрації.

Про темпи зростання обороту роздрібної торгівлі за 8 місяців поточного року та перспективи зростання за 9 місяців інформував Вадим Шелест, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації.

Про темпи зростання обсягу експорту товарів інформувала Надія Прядко, голова правління райспоживспілки.

Про рівень виконання профоглядів у розрахунку на 1000 дорослого населення з метою виявлення захворювання на туберкульоз та про стан виконання постанови Кабінету Міністрів України щодо пільгового лікування хворих на артеріальну гіпертензію розповіла Алла Бондаренко, заступник головного лікаря Ніжинської центральної районної лікарні.

Про охоплення дітей дошкільного віку (від 3 до 6 (7) років) всіма формами дошкільної освіти та планові перспективи за 9 місяців 2013 року доповідала Леся Лозова, начальник відділу освіти.

Про роботу райдержадміністрації при переході на організаційно-штатну структуру особливого періоду із введенням різних ступенів готовності інформував Генадій Касьяненко, завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації.

На завершення засідання Тетяна Коник, керівник апарату райдержадміністрації інформувала про план роботи Ніжинської районної державної адміністрації на вересень 2013 року та про порядок призначення на посади керівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Виступаючи перед присутніми, голова райдержадміністрації Володимир Другаков зазначив, що виконання всіх поставлених завдань, які обговорювались на нараді можливе лише за умови комплексного відповідального підходу людей на місцях, їх злагодженої та конструктивної роботи.

В роботі наради взяв участь голова районної ради Олег Бузун.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА