back

Питання розвитку медичної галузі району – на постійному контролі влади

04 вересня 2013

Продовжується відпрацювання кроків щодо реформування вітчизняної сфери охорони здоров’я в пілотних регіонах. Формується розгалужена мережа первинної ланки медичної допомоги: створюються центри первинної медико-санітарної допомоги в усіх пілотних регіонах, відпрацьовуються нові механізми фінансування закладів охорони здоров’я, які дають змогу розпорядникам коштів спрямовувати їх на найбільш нагальні потреби лікувальних закладів; задля наближення якісної медичної допомоги та раннього виявлення захворювань до населення сільських районів організовуються виїзні консультації в селах пілотних регіонів.

З 01 січня 2014 року центр первинної медико-санітарної допомоги буде створений і в Ніжинському районі на базі Лосинівської районної лікарні. Саме реорганізація медичного закладу цікавила голову районної державної адміністрації Володимира Другакова під час робочої поїздки 04 вересня.

Володимир Другаков поспілкувався з головним лікарем Лосинівської РЛ Іваном Бондарем з приводу готовності закладу до реорганізації. Також, голова райдержадміністрації запевнив працівників лікарні, що такі зміни це вимоги часу і спрямовані на підвищення доступності та якості медичного обслуговування, вдосконалення первинної медико-санітарної допомоги, поліпшення кадрового забезпечення, скорочення нерівності та забезпечення справедливості в охороні здоров’я; завдання модернізації інфраструктури, її адаптації до потреб у наданні допомоги при хронічних неінфекційних хворобах.

«Відповідно до соціальних ініціатив Президента України необхідно забезпечити безперебійну роботу закладів медицини для забезпечення медичного обслуговування населення району, - зазначив Володимир Другаков. – Завдання влади сьогодні створити всі необхідні умови для організації безперебійної роботи медичних установ, комфортного перебування у них хворих, поповнення, оновлення та модернізації матеріальної бази лікарень.»

Також голова райдержадміністрації відвідав заклади соціальної сфери в с.Перемога.

Зокрема поспілкувався з завідуючою місцевим ФАПом, де обговорювались питання:

- забезпечення медичними препаратами для надання першої необхідної допомоги;

- забезпечення ліками населення в тому числі і в рамках пілотного проекту з надання пільгових ліків гіпертонікам;

- планові огляди школярів Перемозької ЗОШ І-ІІІст. та ветеранів Великої Вітчизняної війни;

- участь населення в районній програмі «Районна лікарняна каса».

Крім того, голова районної державної адміністрації відвідав Перемозьку ЗОШ І-ІІІст та сільський клуб с.Перемога та поспілкувався з керівниками закладів.

За результатами робочої поїздки були дані доручення відповідним виконавцям.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю