back

Шанс отримати професію, якщо вам за 45…

02 вересня 2013

В умовах постійного розвитку технологій знання та навички працівників, отримані в рамках базової освіти, швидко застарівають. Тому Кабінет Міністрів України відповідно до вимог нового Закону України «Про зайнятість населення» своєю постановою затвердив порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці громадян, старших за 45 років, які мають страховий стаж не менше 15 років. Відтепер в Україні такі особи зможуть отримати в органах Державної служби зайнятості ваучери для оплати підвищення кваліфікації або ж навчання за новим фахом із затвердженого переліку професій та напрямів. Вартість ваучера встановлюється у межах вартості навчання, але не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб ( на сьогодні – 11 тисяч 470 гривень).

Разом з тим не всі зможуть отримати такий ваучер. Його не надаватимуть особам, які не мають професійно-технічної або вищої освіти, тим, хто проходив протягом останніх п’яти років перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, а також зареєстрованим безробітним, які виявили бажання пройти професійне навчання за направленням служби зайнятості.

Кожен, хто хоче скористатися такою можливістю сам обирає форму та місце навчання у переліку навчальних закладів, що мають ліцензію на діяльність з надання освітніх послуг.

Міністерство освіти і науки планує кожного року оновлювати та доповнювати перелік закладів, які мають право навчати за спеціальностями і професіями, затвердженими постановою Кабміну.

За більш детальною інформацією стосовно можливості отримання ваучера звертатися до Ніжинського МРЦЗ, або за тел. 5-20-55.