back

Відзначення в районі 22-ї річниці Незалежності України

24 серпня 2013

З нагоди 22-ої річниці незалежності України 23 серпня у Лосинівському Будинку культури пройшли урочисті збори та святковий концерт за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, політичних партій, громадських організацій, трудових колективів, засобів масової інформації.

З найбільшим національним святом всіх присутніх привітали голова райдержадміністрації Володимир Другаков та голова районної ради Олег Бузун. Очільники району з нагоди свята кращим фахівцям різних галузей за активну громадську діяльність, спрямовану на розбудову держави, вручили низку обласних та районних почесних грамот та подяк.

Вітаючи всіх присутніх з найголовнішим державним святом, голова райдержадміністрації наголосив: «У нас можуть бути різні погляди, але головна мета має бути одна – зосередження спільних зусиль на соціально-економічному та культурному розвитку кожного населеного пункту нашого району як запоруки процвітання України.

Перші кроки незалежності стали випробовуванням для всіх нас - тестуванням на зрілість, на терпіння, на толерантність, нарешті – на здоровий глузд. Нині уже ніхто не сумнівається у тому, що український народ в змозі поліпшити життя у своєму домі.

Про це свідчить важливість та дієвість соціальних перетворень, що відбуваються зараз в країні загалом, в області, а також в районі, зокрема, завдяки впровадженню реформ та соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича.

Сьогодні діяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування спрямована на вирішення нагальних проблем району та успішну реалізацію суспільно-значущих завдань.»

22 річницю незалежності України Ніжинський район зустрічає з певними трудовими досягненнями.

Промисловими підприємствами району за І півріччя 2013 року вироблено продукції в порівняльних цінах на суму близько 66,3 млн. грн. Обсяг реалізованої промислової продукції – 85,7 млн. грн., що становить 116,4 %. До бюджету сплачено промисловими підприємствами 4105,5 тис. грн. податків та зборів, що на 299,5 тис. грн. більше до відповідного періоду минулого року.

Збільшили виробництво продукції ПАТ «Ніжинський дослідно-механічний завод», ТОВ «Ніжинський консервний завод».

За І півріччя 2013 року по сільгосппідприємствах вироблено валової продукції на суму 14,96 млн. грн., що становить 116%. Збільшено обсяги виробництва молока на 28 % та м’яса ВРХ на 19 %.

В господарствах району вже завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур на 15,6 тис. гектарів. Намолочено 51,5 тис. тонн зерна. Середня врожайність становить 33,1 центнера з гектара. Валовий збір більший від минулорічного на 9 тис. тонн.

Активно ведеться підготовка земель до посіву озимих зернових. На 1400 га. проведений посів озимого ріпаку.

Значна увага в районі приділяється розвитку соціальної сфери.

В нових соціальних ініціативах Президента України В.Ф. Януковича «Діти–майбутнє України» зазначено, що одним з основних напрямків державної освітянської політики має стати модернізація системи дошкільної освіти. Саме розвиток дошкільної освіти сприятиме соціалізації дітей, їх повноцінній підготовці до навчання у школі, а також надасть батькам можливість реалізувати своє право на працю.

В районі успішно виконується районна цільова програма розвитку дошкільної освіти на 2011-2017 роки. У 8 дошкільних навчальних закладах та 5 навчально-виховних комплексах виховується 436 дітей. Охоплення суспільним дошкільним вихованням становить 46,5%, що на 5,2% більше порівняно з минулим роком. З метою розширення мережі дошкільних навчальних закладів триває капітальний ремонт приміщення Кропивнянської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів з наступною реорганізацією її у навчально-виховний комплекс з відкриттям дошкільної групи. Такі ж роботи розпочаті в Крутівській школі.

Проводиться реконструкція приміщення Липоворізького дошкільного навчального закладу. Виготовлена проектно-кошторисна документація на реконструкцію приміщення №2 Григоро-Іванівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів під дошкільний навчальний заклад.

Для проведення поточних та капітальних ремонтів приміщень навчальних закладів залучено більше 150,0 тис. грн. позабюджетних коштів: допомога батьківської громадськості, сільськогосподарських підприємств, приватних підприємців.

Проводяться роботи по облаштованню теплих санвузлів у Лосинівській, Перемозькій, Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ст.

У Данинській ЗОШ І-ІІІ ст. вже закінчено роботи по облаштуванню внутрішніх санвузлів, проведено реконструкцію системи опалення для дошкільної групи та початкових класів.

Проводиться ремонт фасаду Талалаївської школи.

Перші кроки вже зроблені і в напрямку практичної реалізації завдань і доручень Президента України з модернізації медичної галузі району. За словами Глави держави, всі учасники медичної реформи, яка розпочата в державі, добре розуміють, що необхідно побудувати єдиний медичний простір, починаючи з перинатальних центрів і закінчуючи лікарнями 2-4 рівня та спеціалізованими медичними центрами.

25 червня на сесії районної ради було прийнято рішення про створення комунального закладу «Ніжинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги».

Продовжується в районі реалізація Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

В поточному році завершується 100% забезпечення ФАПів району велосипедами.

«Сьогодні немало зроблено, а ще більше планується зробити для забезпечення гідних умов проживання людей на селі.» - заувжив Володимир Другаков.

Вже стало доброю традицією під час урочистостей вручати паспорти громадянина України молодим людям. Отримання цього важливого документу символізує приєднання 16-річних юнаків та дівчат до великої української громади. Голова районної державної адміністрації Володимир Другаков, вручив паспорти громадянина України 4 молодим жителям району.

Після урочистої частини відбувся святковий концерт за участю кращих художніх колективів Ніжинщини.

Гості свята мали змогу ознайомитися з роботою народних умільців, відвідавши виставку розміщену в фойє будинку культури.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА