back

Робоча поїздка голови райдержадміністрації.

08 серпня 2013

07 серпня голова райдержадміністрації Володимир Другаков з робочою поїздкою побував у селах Липів Ріг, Черняхівка, Бурківка.

Метою поїздки був контроль за виконанням у районі завдань і доручень Президента України Віктора Януковича щодо вирішення питань громадян, що звернулися до глави держави у рамках проекту «Діалог з країною». Під час спілкування з сільськими головами та секретарями сільських рад, голову райдержадміністрації цікавили питання щодо забезпечення належного стану виконавської дисципліни та оперативного реагування на проблемні питання, з якими громадяни звертаються до органів влади. «Президентом поставлено чітке завдання, що полягає у ретельному розгляді та конструктивному вирішенні кожного питання та проблеми, які були озвучені в рамках проекту «Діалог з країною». Та не слід забувати і про ті проблеми, з якими люди звертаються до влади місцевого та районного рівня. Ми, як продовжувачі політики держави, просто зобов’язані вчасно реагувати на проблеми жителів територіальної громади. Їх вчасне вивчення і ефективне вирішення є основою добрих стосунків між владою усіх рівнів та громадськістю.», - наголосив голова райдержадміністрації Володимир Другаков під час візиту до Бурківської сільської ради.

Відвідуючи села Липів Ріг, Бурківку, Черняхівку, голова райдержадміністрації також побував у місцевих школах та НВК. Актуальним на сьогодні є питання підготовки навчальних закладів до осінньо-зимового опалювального сезону та нового навчального року.

Реалізуючи Програму економічного і соціального розвитку держави на 2012-2014 роки і йдучи у напрямку впровадження систем енергозбереження, районною владою було запропоновано встановлення на території Черняхівського НВК опалювального котла на альтернативному виді палива. Саме це питання було обговорено головою райдержадміністрації та директором НВК під час зустрічі. Вже є домовленість з підрядною організацією, яка погодилась виконати ці роботи, і всі можливості для їх вчасного завершення. Отже до початку опалювального сезону такий котел буде встановлено.

Чернігівська область цілеспрямовано працює над реалізацією нових соціальних ініціатив Президента України, постійно розширюючи мережі дошкільних, позашкільних навчальних закладів, модернізуючи дитячі спортивні майданчики, залучаючи підростаюче покоління до здорового способу життя. Продовжуючи політику області та реалізуючи її на Ніжинщині, керівники району не залишаються осторонь цих процесів. Навесні цього року був проведений місячник по впорядкуванню стортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота». Тому голова райдержадміністрації під час поїздки також перевірив стан спортивних та дитячих майданчиків. Всі вони на сьогодні відремонтовані і повністю придатні для занять спортом та відпочинку дітей і молоді.

Загалом же всі ремонтні роботи по підготовці шкіл до нового навчального року в відвіданих населених пунктах практично завершені.

Важливим питанням на рівні держави, області та району є необхідність розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Це завдання ставить перед владою Президент України Віктор Янукович.

Володимир Другаков під час своєї поїздки відвідав будівництво дитячого садка в селі Липів Ріг, закінчити яке планують вже восени цього року.

«Розширення мережі дошкільних навчальних закладів дасть можливість забезпечити місцями 85% дошкільнят, що відповідатиме європейським стандартам. Розвиток дошкільної освіти сприятиме соціалізації дітей, їх повноцінній підготовці до навчання у школі, а також надасть батькам можливість реалізувати своє право на працю»,- говориться в нових соціальних ініціативах Президента України.

«Завершення даного об’єкта будівництва дасть змогу розширити мережу дошкільних навчальних закладів району, що в свою чергу є практичним втіленням нових соціальних ініціатив Президента України»,- зауважив голова райдержадміністрації.

Газифікація сіл Черняхівка і Бурківка, що стане ще одним реальним кроком щодо впровадження на теренах Ніжинщини Програми Президента України Віктора Януковича «Україна для людей» та виконання соціальних ініціатив Глави держави, також залишається на постійному контролі районної влади. Спілкуючись з головою Черняхівської сільської ради, голова райдержадміністрації запевнив, що роботи по прокладенню внутрішнього газопроводу в селі будуть завершені найближчим часом. «Допоки всі питання, що стосуються газифікації населених пунктів району, не будуть вирішені, влада не припинить роботу в цьому напрямі» - наголосив Володимир Другаков.

За підсумками роботи дані доручення голови райдержадміністрації та доведені до їх виконавців.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА.