back

Відбулося розширене засідання Колегії райдержадміністрації.

06 серпня 2013

06 серпня голова райдержадміністрації Володимир Другаков провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації, в якому взяли участь начальники управлінь, відділів, секторів, структурних підрозділів райдержадміністрації, селищний, сільські голови, керівники промислових підприємств, представники засобів масової інформації.

В роботі Колегії взяв участь голова районної ради Олег Бузун.

Були розглянуті наступні питання:

1. Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району за І півріччя 2013 року;

2. Про підготовку закладів освіти району до нового навчального року.

Переходячи до розгляду першого питання порядку денного Володимир Другаков зауважив, що: «Район має потенціал для подальшого нарощування врожайності зернових культур. Насамперед, за рахунок підвищення якості посівного матеріалу і широкого застосування передових агротехнологій.

Втім важливо, щоб високий врожай відчув кожен житель району чи у магазині, чи на ярмарку. Тому ми будемо відслідковувати ціни на сільгосппродукцію, і не допускатимемо їх необґрунтованого зростання.

З огляду на завершення жнив, актуалізується питання ціни на зібране аграріями збіжжя. Важливим в цьому сенсі є механізм запровадження мінімальних цін на зерно, на що нещодавно звернув увагу Президент України Віктор Федорович Янукович.»

Детальніше про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку району за І півріччя доповів Вадим Шелест, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА.

Завершується літня пора, час відпусток і шкільних канікул та водночас пора активної підготовки до початку нового навчального року, адже залишилось зовсім небагато часу до нового навчального року.

Тому актуальним на сьогодні є питання підготовки закладів освіти району до нового навчального року, створення нормальних і безпечних умов як для навчання учнів, так і для праці педагогів це одне із важливих сьогодні завдань. Проте необхідно пам’ятати, що підготовка до нового 2013-2014 навчального року це не тільки ремонт і облаштування приміщень та класних кімнат, а і необхідність забезпечення учнів підручниками, робота вчителів за новими навчальними програмами, особливо з учнями 1-х класів, навчання яких йтиме за новими Державними стандартами початкової загальної освіти. І особливу увагу необхідно звернути на підготовку навчальних закладів до роботи в осінньо-зимовий період. Саме про це доповідала присутнім начальник відділу освіти РДА Леся Лозова.

За результатами розгляду питань порядку денного будуть прийняті відповідні розпорядження голови райдержадміністрації.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА