back

Всеукраїнський проект «Діалог з країною» за участі Глави держави став можливістю почути про проблеми громадян у кожному куточку України.

05 серпня 2013

З нагоди третьої річниці своєї інавгурації, 22 лютого 2013 p. Президент України Віктор Янукович провів чотиригодинний телеміст "Діалог з країною", під час якого кожен охочий мав змогу поставити своє запитання президенту в телефонному режимі, зателефонувавши за телефоном гарячої лінії.

Серед великої кількості громадян України, жителі нашого району також взяли участь у телемості.

Жителями Ніжинського району порушувались питання соціального захисту, соціально-економічного розвитку.

За дорученням Адміністрації Президента України, Чернігівської обласної державної адміністрації, керівництвом райдержадміністрації було дано доручення щодо розгляду даних звернень відповідним службам. З усіма заявниками в ході розгляду порушених питань проведено особисті зустрічі керівниками органів місцевого самоврядування.

Зокрема, Батрак Юлія Володимирівна, жителька села Галиця звернулася з приводу надання їй роз’яснень щодо порядку перевезення дітей до шкільних та дошкільних навчальних закладів по населеному пункту. В результаті розгляду громадянці роз’яснено , що практики підвозу дітей до освітніх закладів по населеному пункту в районі немає. Кількість шкільних автобусів району розрахована на підвіз дітей лише між населеними пунктами і не може задовольнити потреби підвозу у межах населених пунктів, якщо через них не проходить маршрут шкільного автобуса.

Наступний заявник, Новік Іван Миколайович, с.Синдаревське, звернувся до Президента України з пропозицією відкрити продовольчий магазин у селі Синдаревське Ніжинського району.

Торгівельне обслуговування жителів с.Синдаревське Безуглівської сільської ради забезпечує приватний підприємець з м.Ніжина, який два рази на тиждень (у вівторок і суботу) здійснює розвозку товарів першої необхідності. Крім цього, поштовий працівник, якому надано дозвіл, проводить торгівлю товарами першої необхідності. У с.Синдаревське проживає 105 чоловік, з них 70% людей похилого віку. Тому доставка товарів до місця проживання є більш зручною для населення. На сході жителів с.Синдаревське скарг щодо недостатнього рівня торгівельного забезпечення та обслуговування не надходило. Відкриття завідомо збиткового магазину є недоцільним.

05 серпня 2013 року відбулася нарада при голові райдержадміністрації з питання виконання у районі завдань і доручень Президента України щодо вирішення питань громадян, що звернулися до Глави держави в рамках проекту «Діалог з країною».

Керівник апарату Тетяна Коник звітувала щодо зверненнь громадян за сім місяців 2013 року, детально зупинившись саме на тих зверненнях, які були озвучені в рамках проекту «Діалог з країною».

Не зважаючи на детальне вивчення проблем, які підіймалися жителями Ніжинського району в рамках проекту «Діалог з країною», та вчасно надані роз’яснення, на нараді ці звернення були розглянуті повторно.

Підводячи підсумок проведеної наради, голова райдержадміністрації Володимир Другаков у своїй промові наголосив на тому, що районна державна адміністрація, її відділи та служби, з відповідальністю поставилися до вирішення проблем громадян, які звернулися до Президента України. Тому були обговорені додаткові можливості та компромісні шляхи вирішення питань, які перебувають в процесі розгляду, і надалі перебуватимуть на контролі керівництва райдержадміністрації.

Всеукраїнський проект «Діалог з країною» за участі Глави держави став можливістю почути про проблеми громадян у кожному куточку України.

Наталія Мягкова, головний спеціаліст по роботі зі зверненнями громадян