back

Ремонт доріг – один з пріоритетних напрямків роботи районної влади

01 серпня 2013

Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій назвав відновлення та будівництво регіональних доріг одним із головних завдань для влади на 2014 рік.

За словами глави держави, вже розпочато підготовку до виконання цієї програми. Заплановано будівництво профільних заводів, планується закупівля необхідних матералів.

На Ніжинщині налічується 422,8 кілометрів автодоріг загального користування. 32,1 км мають міжнародний статус. Це Кіпті–Глухів–Бачівськ. 64,2 км – регіональний. Вони з’єднують Чернігів–Ніжин–Прилуки–Пирятин та Талалаївку–Ічню–Тростянець-Сокиринці. 55,1 кілометрів є територіальними, а саме: Ніжин–Бахмач–Дмитрівка, Ніжин–Бобровиця–Нова Басань, Кобижча – Новий Биков–Ічня – с.Лісове. Найбільше, 271, 4 км, становлять дороги місцевого значення, з яких 193,4 обласних та 78 км районних.

Власником згаданих доріг є Служба автомобільних доріг в Чернігівській області. Експлуатаційне утримання здійснюють Вертіївська ДЕД ДП «Чернігівський облавтодор», який очолює Григорій Чупрун та філія «Ніжинський райавтодор» державного підприємства «Чернігівський райавтодор», якою керує Віталій Кошовий. До ремонту автомобільних доріг на тендерній підставі в поточному році залучалося колективне підприємство «Ніжинська пересувна шляхово-будівельна механізована колона», очолювана Михайлом Гавриленком.

Під час весняного технічного огляду служба автомобільних доріг виявила 192,8 кілометрів пошкоджень дорожного покриття на площі 6,2 тисячі квадратних метрів. Названі дорожні будівельні організації зробили ямковий ремонт 170 км автодоріг загального користування. Для їх утримання, експлуатацію та ремонт виконано ремонтних робіт на суму понад 3310 тисяч гривень. Завершено ремонт автодоріг міжнародного та регіонального значення. А також територіального – Ніжин–Бобровиця–Нова Басань, Кобижча–Новий Биков–Ічня і місцевого – Талалаївка–Лосинівка, Лосинівка–Данине–Шатура, Ніжин–Мала Кошелівка, Лосинівка–Сальне–Шняківка. Цієї літньої пори ремонтується покриття дороги Ніжин–Березанка.

Матеріально-технічна база та якісний склад колективів дорожніх організацій дозволяють виконувати ремонтні роботи в значно більших обсягах і з високою якістю, але темпи робіт стримують дефіцит обігових коштів і нестабільне фінансування.

Олександр ЯРМАК, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації