back

Обговорили стан реалізації в районі пілотного проекту з часткового відшкодування коштів за ліки для гіпертоніків

22 липня 2013

22 липня 2013 року в Ніжинській центральній районній лікарні відбулась нарада з питань виконання Постанови КМУ від 25.04.2012р. №340 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

Участь у нараді взяли: заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець, головний лікар Ніжинської ЦРЛ Юрій Солодько, заступник головного лікаря Алла Бондаренко, лікар-кардіолог Людмила Вознюк, завідуюча поліклінічним відділенням Світлана Томек та керівники Лосинівської, Талалаївської, Вертіївської, Крутівської амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Учасники наради обговорили стан реалізації в районі пілотного проекту з часткового відшкодування коштів за лікарські засоби для лікування гіпертонічної хвороби та намітили шляхи активізації та поліпшення роботи в даному напрямку. Зокрема, було прийнято рішення щодо покращення співпраці з завідуючими фельдшерськими та фельдшерсько-акушерськими пунктами, організації роботи виїзних аптек, проведення наради по питанню розширення аптечної мережі.

Заступник голови райдержадміністрації в своєму виступі зазначила, що робота медичної галузі району повинна бути спрямована на виконання соціальної ініціативи Президента України щодо європейського підходу забезпечення населення лікарськими засобами від артеріальної гіпертензії.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю