back

На семінарі селищного, сільських голів обговорили проект Концепції реформування місцевого самоврядування

16 липня 2013

16 липня 2013 року в залі засідань райдержадміністрації відбувся семінар-нарада селищного, сільських голів за участю керівництва райдержадміністрації та районної ради.

Відкрив семінар голова райдержадміністрації Володимир Другаков, який привітав всіх присутніх із 23-ою річницею прийняття Декларації про державний суверенітет України та розповів про історичне значення цієї події в житті українського народу.

Одним з основних питань порядку денного було обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади (на виконання рішень Ради регіонів під головуванням Президента України 21 березня 2013 року), про яку інформував Євген Коваленко, начальник аналітичного відділу районної ради.

Голова райдержадміністрації зауважив, що з метою реалізації завдань Президента України щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів реформа місцевого самоврядування є необхідною та довгоочікуваною. Саме головне, щоб від цього виграли люди, адже вона сприятиме максимальному забезпеченню надання якісних і доступних публічних послуг, укріпленню інститутів демократії, захисту інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності.

В ході роботи також були розглянуті інші важливі питання:

1. З листом інспекції з питань праці щодо залучення неповнолітніх працівників об’єктами господарювання учасників наради ознайомила Ірина Грозенко, заступник голови районної ради.

2. Про плату за землю громадянами в 2013 році інформував Андрій Глушко, старший державний інспектор відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб управління доходів і зборів з фізичних осіб Ніжинської ОДПІ Головного управління мін доходів у Чернігівській обл.

3. Про заключення охоронних договорів і актів технічного стану на об’єкти культурної спадщини інформувала Антоніна Залозна, начальник відділу культури районної державної адміністрації.

4. Про зміни, що відбулися в пенсійному законодавстві повідомила Ганна Захарченко, начальник відділу з призначення пенсій управління Пенсійного фонду України в м. Ніжині та Ніжинському районі.

5. Про стан виконавської дисципліни в органах місцевого самоврядування доповідала Тетяна Коник, керівник апарату районної державної адміністрації.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю