back

Актуальні питання життєдіяльності району розглянули на координаційній нараді

09 липня 2013

09 липня 2013 року голова райдержадміністрації Володимир Другаков провів координаційну нараду з працівниками апарату, керівниками управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, комунальних служб, силових і контролюючих органів. В роботі наради взяла участь заступник голови районної ради Ірина Грозенко.

Про стан пожежної безпеки в районі та заходи щодо попередження пожеж у лісових масивах, на сільськогосподарських угіддях і торфовищах (на виконання витягу з протоколу розширеного засідання Колегії ОДА від 25.06.2013 року №6) інформував Анатолій Іваницький, заступник начальника служби Цивільного захисту в м.Ніжині та Ніжинському районі, територіального управління МНС України в області, а доповнив його доповідь Анатолій Пономаренко, перший заступник голови районної державної адміністрації.

Виступаючі, зокрема, зупинились на сумній статистиці щодо пожеж в районі, кількість яких зростає, відсутність на території більшості населених пунктів водозабірних джерел, необлаштованості під’їздів до водойм, застарілу техніку тощо.

З метою забезпечення пожежної безпеки в районі розроблений комплексний план щодо протипожежного захисту лісових масивів, сільськогосподарських угідь і торфовищ, мобілізаційно оперативний план та план евакуації району в разі виникнення лісових пожеж та створений оперативний штаб для координації дій в разі виникнення пожеж.

Враховуючи важливість та актуальність розгляду даного питання, голова районної державної адміністрації Володимир Другаков дав завдання довести до відома всіх через засоби масової інформації про заборону перебування у лісах у зв’язку з посиленою пожежною небезпекою та жорстку заборону керівникам с\г підприємств спалювати стерню.

Питання виконання Доручення Президента України від 7 травня 2013 року «Щодо забезпечення якісного та безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей у 2013 році» висвітлила Людмила Сипливець, заступник голови районної державної адміністрації, яка акцентувала увагу на якісних та кількісних показниках відпочинкової та оздоровчої кампанії, забезпеченні оздоровчими послугами дітей пільгових категорій, тісній співпраці з Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, перспективах та напрямках роботи на липень та серпень щодо виконання планових показників літньої оздоровчої кампанії.

Голова районної державної адміністрації Володимир Другаков, підсумовуючи розгляд даного питання, відзначив високий рівень проведення цьогорічної відпочинкової кампанії та подякував всім відповідальним службам за співпрацю в цьому напрямку, а також зауважив, що тільки в режимі колективного, відповідального підходу можна виконати поставлені і Президентом України і обласною державною адміністрацією завдання якісного оздоровлення наших дітей, враховуючи ті напрацювання, які ми маємо вже зараз.

Голова райдержадміністрації дав доручення працювати в напрямку оздоровлення молоді, яка навчається в середніх спеціальних та вищих навчальних закладах, використовуючи для цього всі можливі резерви.

Заступник голови районної ради Ірина Грозенко зазначила, що депутати районної ради також брали активну участь в організації відпочинкової кампанії, виділяли кошти на відпочинок дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей в пришкільних таборах і готові співпрацювати і далі в цьому напрямку.

Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 30.01.2012 року №44 «Про затвердження районної програми подолання та запобігання бідності на період до 2015 року» доповідав начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Олександр Шевчун.

Про хід виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від 12.02.2013 року №24 «Про заходи щодо проведення в районі у 2013 році Року дитячої творчості», прийнятого на виконання Указу Президента України від 28.12.2012 року №756/2012 інформувала Людмила Івашко, головний спеціаліст відділу освіти районної державної адміністрації.

Про виконання Указу Президента України від 24.05.2013 року №307/2013 «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території» та про план роботи Ніжинської районної державної адміністрації на липень 2013 року інформувала Тетяна Коник, керівник апарату районної державної адміністрації.

За результатами проведення координаційної наради будуть підготовлені відповідні доручення.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю