back

Наркотики - удар по твоєму майбутньому

03 липня 2013

Молодь – особлива категорія населення. Від неї значною мірою залежить не лише сучасний, а й майбутній соціальний розвиток країни. Наркоманія поступово стає стилем життя підлітків, молоді, завдає шкоди близьким, оточуючим наркоманів, суспільству в цілому. На тлі підліткової наркоманії відбувається зростання злочинності, підвищується ризик зараження на різні інфекційні хвороби, у тому числі СНІД.

Уживання наркотиків практично несумісне з якісним навчанням, із трудовою діяльністю, призводить до деформації особистості, зниження загального інтелектуального потенціалу, поглиблює демографічну кризу в державі.

Наркоманія останнім часом є не просто молодіжною, але вже й підлітковою проблемою. Як вважають дослідники, сьогодні кожному другому учню віком від 13 до 15 років хоча б раз був запропонований наркотик. Приблизно третина з них скористалася такою пропозицією. Профілактика вживання наркотичних речовин є одним з пріоритетних напрямків діяльності роботи з молоддю.

В рамках спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» спеціалісти та волонтери Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 27 червня організували та провели профілактичну акцію «Наркотики - удар по твоєму майбутньому» до Дня боротьби зі зловживанням наркотиків та їх незаконним обігом на базі санаторію «Пролісок».

Мета акції – ознайомлення дітей з проблемою наркозалежності; поширення інформації щодо причин, форм і наслідків вживання наркотичних засобів; формування у підлітків навичок аналізу і критичної оцінки інформації про наркотики та вміння приймати правильні рішення.

Жахливо те, що наркотики вражають молодь у найбільш активному репродуктивному та працездатному віці, і через це, - руйнується генетичний код нації. Суспільство втрачає і сьогоднішнє покоління і майбутнє. Війну наркотикам повинен оголосити кожен.

За інформацією ЦСССДМ