back

Засідання районної спостережної комісії

27 червня 2013

27 червня 2013 року відбулося чергове засідання районної спостережної комісії, на якому було заслухано звіт керівника апарату райдержадміністрації, голови комісії Тетяни Коник про роботу комісії у І півріччі та затверджено план роботи комісії на ІІ півріччя 2013 року.

У поточному році засідання комісії проходили щомісячно, з початку року проведено 6 засідань ( 30.01.2013 р., 28.02.2013 р., 29.03.2013 р., 12.04.2013 р., 29.05.2013 р.,27.06.2013 р.). Громадський контроль, виховна робота та допомога у вирішенні соціально – побутових питань, відповідно до діючого законодавства здійснювалася стосовно 18 умовно – достроково звільнених осіб. За цей час з громадського обліку комісії, у зв’язку із закінченням терміну строку умовного – дострокового звільнення, з позитивним результатом знято - 6 осіб.

Спільно з Ніжинським міжрайонним відділом кримінально – виконавчої інспекції комісією було підготовлено подання до Ніжинського міськрайонного суду на Шевченка М. П., рішенням якого він 11.02.2013 року був звільнений умовно - достроково на не відбуту частину покарання. В лютому п. р. звільненому з місць позбавлення волі, мешканцю с. М.Кошелівка ( Каранді С. Ю.) надана фінансова допомога у сумі 200 грн. на отримання паспорта громадянина України. Умовно – достроково звільненим особам певної вікової категорії та іншим, за їх згодою, здійснювалася допомога у вигляді надання психолого – педагогічних, інформаційних, правових, всього 52 соціальні послуги.

У березні п. р. здійснена звірка наявної кількості умовно – достроково звільнених осіб в районі з обліком Ніжинського міськвідділу міліції. Станом на даний час на громадському контролі спостережної комісії знаходиться 13 умовно – достроково звільнених осіб.

Клопотання на встановлення адміністративного нагляду за умовно - достроково звільненими особами районною спостережною комісією за цей період не порушувалися.

Даних про порушення прав і законних інтересів, які стосуються звільнених осіб та осіб, які перебувають на обліку у Ніжинському міжрайонному відділі кримінально – виконавчої інспекції районна спостережна комісія у поточному році не отримувала.

Заходи, що передбачені планом роботи спостережної комісії на І півріччя 2013 року виконані вчасно і в повному обсязі Члени спостережної комісії роботу комісії за І півріччя визнали задовільною, статистичні показники роботи взяли до уваги і затвердили план роботи спостережної комісії на ІІ півріччя 2013 року.