back

До Дня скорботи та вшанування пам"яті жертв війни

21 червня 2013

21 червня 2013 року в селі Яхнівка відбулись заходи до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни. На мітинг біля пам’ятника та могили загиблих воїнів зібрались жителі села, ветерани Великої Вітчизняної війни, учні та вчителі Світанківської ЗОШ, представники громадських організацій та політичних партій.

Участь у заходах взяли голова райдержадміністрації Володимир Другаков, заступник голови Людмила Сипливець, голова районної організації ветеранів Володимир Карпенко, Світанківський сільський голова Анатолій Величенко.

Звертаючись до учасників мітингу, присутніх ветеранів, голова райдержадміністрації наголосив, що святий обов'язок нашої пам'яті заповіт предків – передати майбутнім поколінням всю правду про війну, її переможців, боронити рідну землю, так рясно политу кров'ю її захисників.

Наше головне завдання – спрямувати всі зусилля на те, щоб жоден ветеран Великої Вітчизняної війни в нашому районі не залишився без уваги і турботи з боку місцевих органів влади та громадськості.

На посиленні державної турботи про учасників війни, інвалідів, вдів загиблих, жертв нацизму, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також збереження пам’яті про народний подвиг, про мільйони наших полеглих земляків наголошує і Президент України Віктор Янукович.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника та могили загиблих воїнів та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Місцевий священник відправив заупокійну літію за загиблими в роки війни. Також відбувся поминальний обід.

Цього ж дня керівники району відвідали вдів загиблих у Великій Вітчизняній війні в селах Велика Дорога та Червоний Колодязь та вручили їм продуктові набори.

Сектор інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю