back

«Нові стандарти – нова школа»

20 червня 2013

Новий Державний стандарт базової та повної загальної середньої освіти – новаторський, практичний, розвиває, змінює, удосконалює курс на освіту за європейськими стандартами. Такий висновок зробили освітяни Ніжинщини та Носівщини 19 червня, обмінявшись досвідом. Зустріч проходила в рамках Всеукраїнської акції «Нові стандарти – нова школа». Делегація відділу освіти Ніжинської райдержадміністрації на чолі з начальником Лозовою Л.В. у складі керівників опорних шкіл відвідала навчальні заклади у Носівському районі, де освітою керує Баришовець Наталія Петрівна.

Директор Червонопартизанської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Вовкогон Л.Ф. акцентувала увагу на забезпеченні умов впровадження нових стандартів у початковій ланці. Про наступність у роботі дошкільного навчального закладу та школи йшла мова у ДНЗ «Дзвіночок» (завідуюча Івахно М.С.). У Носівці освітяни відвідали районну гімназію (директор Сліпченко Л.І.), ознайомилися з пріоритетами розвитку закладу. Пересвідчилися, що матеріально-технічні умови, які забезпечують навчально-виховний процес, всебічний розвиток та збереження психічного і фізичного здоров’я учнів Носівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1(Дубовик С.Е.), на належному рівні. Також було відвідано ДНЗ «Сонечко» (завідуюча Сіренко Л.Д.) та ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Леус Г.П.) у Мрині.

Всеукраїнська акція «Нові стандарти – нова школа» забезпечила партнерські та дружні відносини між директорами шкіл та керівниками органів управління освітою Ніжинського та Носівського районів.

За інформацією відділу освіти РДА