back

Молодь району активно залучається до занять фізичною культурою та спортом

19 червня 2013

Розвиток спорту, підтримка здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів державної політики України, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Україна також показує, що ми йдемо вперед. Ми будемо з року в рік покращувати підходи в охороні здоров’я та спорті», — сказав Віктор Янукович.

В Ніжинському районі питанню реалізації нових соціальних ініціатив Глави держави, пов'язаних із залученням дітей до занять фізичною культурою та спортом приділяється значна увага.

У районі діє дитячо-юнацька спортивна школа районної організації ФСТ «Колос», в якій займаються 269 учнів в восьми різних секціях.

Ніжинською районною організацією ВФСТ «Колос» спільно з сектором сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації постійно проводиться робота стосовно об’єднання зусиль державної влади з сільськогосподарськими підприємствами, керівники яких повинні повною мірою заохочувати молодь до систематичних занять фізичною культурою і спортом, а також з бізнесовими структурами, які сприятимуть розвитку спорту в районі. Проводиться відповідна робота по вдосконаленню молодіжної політики в регіоні, забезпечується узгодженість дій органів виконавчої влади, підприємств, установ та молодіжних громадських організацій у вирішенні питань пов’язаних з життям молоді та її участю, зокрема, в сфері фізичної культури і спорту.

В районі культивуються такі види спорту як: футбол, фут-зал, волейбол, настільний теніс, шахи, шашки, гирьовий спорт, перетягування канату, легкоатлетичний крос, лижні перегони, російський більярд та інші.

З метою створення належних умов для проведення фізкультурно-оздоровчих занять вихованців Ніжинської районної ДЮСШ «Колос» та всіх верств населення, відновлення матеріально-спортивної бази району згідно плану заходів щодо забезпечення виконання завдань районної Програми «Спортивний майданчик» у 2010 році рішенням ХХІХ сесії Ніжинської районної ради з місцевого бюджету було виділено 25 тисяч гривень, які використано для поточного ремонту спортивного майданчика в Ніжинській районній організації ВФСТ «Колос» по вул. Овдіївська, 39 , а саме:

- Майже завершений монтаж деревяної огорожі по периметру майданчика, зроблено додатковий дренаж та завезено для подальших робіт пісок і гравій, проведено освітлення майданчика .

Для закінчення поточного ремонту та підготовки майданчика до монтажу синтетичного покриття необхідно зробити наступні роботи: - Продовжити огорожу в висоту металевою сіткою по периметру майданчика. - Вкатати по площині майданчика пісок та гравій і провести монтаж синтетичної трави.

Також постійно порушуються питання перед громадськими спортивними активістами, тренерами ДЮСШ "Колос", членами районної федерації футболу щодо збереження, ремонту та модернізації спортивних споруд на території сільських (селищної) рад шляхом співпраці з органами місцевого самоврядування, субєктами підприємницької діяльності та населення.

Зараз у Ніжинському районі широкої популярності набув футбол. І з кожним роком збільшується представницький склад у різних турнірах. Приємно, що в цьому році створено Федерацію футболу Ніжинського району. Метою створення і діяльності якої є популяризація фізичної культури і спорту, сприяння зростання рівня і масовості футболу в районі.

Футбольні змагання стали проходити на більш високому організаційному рівні, запроваджений незалежний арбітраж. Це дійсно крок вперед у розвитку не тільки футболу, а й спорту вцілому. Все більше молоді стало захоплюватися грою мільйонів. Починаючи з травня і закінчуючи листопадом тривають футбольні баталії у Ніжинському районі. А в зимовий період проходять турніри з футзалу.

Вихованці Ніжинської районної ДЮСШ "Колос" у змаганнях під девізом "Хто ти, майбутній Олімпієць?" зайняли 2-ге місце з футболу у фіналі. А на всеукраїнських змаганнях з міні-футболу зайняли 5-е місце.

За інформацією сектору сім’ї, молоді та спорту