back

«Пліч о пліч»

19 червня 2013

Основне завдання практичного психолога в закладі освіти - супровід дитини на всіх етапах її розвитку. Звідси — «супровід природного розвитку», «супро¬від відносин з батьками, вчителями, однолітками» і «психолого-педагогічний супровід дитини», в тому числі «супровід під час літнього вілпочинку».

14 червня 2013 року психологічна служба Ніжинського району проводила захід на базі центру Перемозького освітнього округу під назвою «Пліч о пліч», присвячений презентації розвивального напрямку роботи психолога в закладі освіти. В ньому взяли участь 80 дітей – учні Перемозької, Галицької та Світанківської шкіл. Разом з методистом психологічної служби до заходу були залучені практичні психологи Перемозької, Галицької, Світанківської шкіл, Лосинівського МНВК, Вертіївського та Талалаївського дитячих садочків.

Захід розпочався урочистою лінійкою та здачею рапортів. В рамках «Дня творчості» Перемозького ДТВ «Струмочок» три загони підготували та представили художні номери. Для психологічного налаштування учнів Костюченко О.І. (практичний психолог Перемозької ЗОШ) запропонувала гру-кричалку, яка прийшлася дітям до душі.

Після виступу методиста психологічної служби (Процько І.С.) сім груп дітей відшукали своїх «супровідників» відповідно до кольору смайликів на їхньому одязі. Пліч о пліч з дітьми команда фахівців дві години поспіль здійснювала «Подорож у країну мрій», відвідала «Місто позитивного настрою», потрапляла в «Морську пригоду», розкривала «Світ своїх емоцій», уявляла «Сновидіння наяву», куштувала плоди «Дерева дружби», зрештою, провела «Здоровий відпочинок».

Під час групових занять наставники працювали над розвитком згуртованості, активності та рухливості, уяви та фантазії, мовлення та мислення, уваги та пам’яті, дрібної моторики рук та художніх здібностей дітей, естетичного сприйняття та активного слухання. Психологи розкривали таємничий світ особистості шляхом використання на заняттях елементів арттерапії, пісочної терапії, музикотерапії, казкотерапії, ігрової терапії та тістопластики.

Діти із задоволенням рухалися, слухали театралізовану казку, розмальовували кульки мрії, створювали долонями квіти законів дружби, колаж, пейзаж своїх емоцій з природних матеріалів, вчилися малювати спільний малюнок, уявляли сновидіння наяву, будували місто з піску, ліпили з солоного тіста. Найактивнішими під час заходу були Опанасенко Аліна, Капариха Іван, Пацкан Мар’яна, Міщенко Юля, Буряк Давид.

За інформацією відділу освіти РДА