back

Семінар-навчання фахівців із соціальної роботи

05 червня 2013

04 червня 2013 р. спеціалістами Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено планове навчання фахівців із соціальної роботи.

Директор центру Олена Подпоріна проаналізувала роботу Центру за 5 місяців 2013 року. Наголосила на необхідності покращення соціальної роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах та необхідності мобілізації громади щодо вирішення проблем дітей, сімей, молоді. Олена Віталіївна зазначила, що необхідно покращити взаємодію з усіма суб’єктами соціальної роботи щодо виявлення сімей, які потребують сторонньої допомоги.

Провідний спеціаліст Людмила Сурмачевська розповіла про проведення в районі інформаційної кампанії з метою пошуку кандидатів у прийомні батьки. Ознайомила з положенням про прийомну сім’ю. Звернула увагу, що кожна особа, яка має намір створити прийомну сім’ю, обов’язково повинна мати дохід не нижче 1147 грн/чол. та відповідну житлову площу із розрахунку 13 м. кв. на 1 особу.

Спеціаліст центру Оксана Дейнеко розповіла, що на виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» та з метою повноцінного і ефективного проведення літньої оздоровчої кампанії 2013 року спеціалісти, фахівці із соціальної роботи та волонтери Центру будуть залучені до організації змістовного відпочинку дітей в пришкільних оздоровчих таборах з денним перебуванням. Оксана Василівна звернула увагу на необхідність узгодження планів роботи з керівниками пришкільних оздоровчих таборів.

Обговорили план проведення профілактичної акції: «Наркотики – удар по твоєму майбутньому» до Дня боротьби зі зловживанням наркотиків та їх незаконним обігом.

Фахівець із соціальної роботи Тетяна Глущенко, яка брала участь в обласному семінарі «Практична робота з жінкою, яка має намір відмовитися від дитини. Форми корекційної роботи», поділилась отриманою інформацією щодо попередження раннього соціального сирітства.

На завершення семінару директор центру подякувала присутнім та висловила сподівання на подальшу плідну роботу.

За інформацією ЦСССДМ