back

Материнське щастя

05 червня 2013

Ефектна, симпатична жінка Тетяна ніколи не вважала себе легковажною, а тим паче розпустною. Просто… влюбливою. Було важко та самотньо. А хотілося тепла, кохання, підтримки, розуміння…

І ось - народився первісток. Сама виховує дитину, без чоловіка. Через свою самотність почала заглядати в чарку. Переїхала до матері, але з нею так і не змогла знайти спільної мови.

З метою налагодження взаємостосунків в родині та отримання навичок догляду за дитиною, сім’ю Тетяни було взято під соціальний супровід.

Дитина була на грудному вигодовуванні, якого не вистачало. Дитя голодне, мати не вміла готувати суміш для штучного годування та й не цікавилась цим. Фахівець із соціальної роботи звернула увагу, що дитина стала не спокійною, не набирає ваги, але мати цього не помічає. За сприяння фахівця із соціальної роботи матір з дитиною відправили до дитячого відділення Ніжинської центральної районної лікарні на медичне обстеження. Лікар-педіатр, оглянувши дитину, дала направлення в Чернігівський обласний кардіологічний диспансер. Фахівець переконала маму в необхідності обстеження дитини і поїхала разом з ними до лікарні. З’ясувалося, що дитині необхідна операція на серці в Київському державному Національному інституті серцеве-судинної хірургії ім. М.М.Амосова НАМН України, але для цього дитині потрібно було набрати вагу.

Фахівець разом з фельдшером постійно відвідували родину, контролювали стан дитини. Добрі слова, поради мамі щодо харчування дитини та догляду за нею допомогли Тетяні зрозуміти, що найважливіше в її житті – це її синочок. Всі разом вірили в те, що хворобу хлопчика можна перемогти.

Зараз наша клієнтка знайшла порозуміння зі своєю матір’ю, в родині панує позитивна атмосфера та створені належні умови для виховання та розвитку дитини. Хлопчика прооперували, він почувається добре. За сприяння фахівця оформлена державна соціальна допомога при народженні дитини, родина отримала гуманітарну допомогу у вигляді дитячого одягу. На обличчі матері тепер можна побачити посмішку, адже складні життєві проблеми вирішені. А головне – і мама, і малюк впевнені, що тепер вони не сам на сам зі своєю проблемою, що їм є куди звернутися, і що їм обов’язково допоможуть - фахівець Тетяна Володимирівна та спеціалісти Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

За інформацією ЦСССДМ