back

На розширеному засіданні Колегії райдержадміністрації розглядалися актуальні питання життєдіяльності району.

30 травня 2013

30 травня голова райдержадміністрації Володимир Другаков провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації, в якому взяли участь начальники управлінь, відділів, секторів, структурних підрозділів райдержадміністрації, селищний, сільські голови, керівники промислових підприємств, представники засобів масової інформації. У складі Колегії райдержадміністрації відбулися зміни: розпорядженням голови райдержадміністрації від 14.05.2013р. №125 до складу членів Колегії включено Карпенка Володимира Миколайовича, голову Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації, голову Ніжинської районної організації ветеранів.

В роботі Колегії взяв участь голова районної ради Олег Бузун.

Були розглянуті наступні питання:

1. Про підсумки проходження опалювального періоду 2012-2013 рр. та заходи по підготовці об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014р.р.;

2. Про стан виконання Лосинівською селищною, Вікторівською, Переяслівською, Талалаївською та Черняхівською сільськими радами власних повноважень у сфері благоустрою населених пунктів, передбачених Законом України «Про благоустрій населених пунктів»;

3. Про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 19.11.2010р. № 652 «Про затвердження районної програми «Ніжинщина для дітей» на 2011-2016 роки»

Розглядаючи друге питання голова райдержадміністрації зазначив, що: «Питання благоустрою населених пунктів постійно знаходиться в полі зору Президента України, Уряду, облдержадміністрації. На виконання Указу Президента України від 08.08.1998 року №885 «Про День довкілля», розпорядження КМУ від 31.03.2010р. №774-р щодо проведення щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» в населених пунктах району, до травневих свят, проведена значна робота. Перш за все, ми не повинні забувати, що це не місячна компанія, це питання яке повинно перебувати під контролем упродовж всього року.»

«Подальшими кроками у реформуванні системи соціально-правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, має стати об’єднання зусиль державних органів та громадських, благодійних організацій, проведення широких інформаційних кампаній з метою підвищення відповідальності громади за долю кожної дитини. Виконання цих завдань є першочерговим приорітетом державної політики в сфері соціального захисту та це дозволить забезпечити право кожній дитині мати умови для всебічного та гармонійного розвитку, бути надійно соціально захищеною, як того вимагає сучасне розвинене суспільство», - зауважив Володимир Другаков під час обговорення третього питання.

Очільник району поставив завдання перед відповідальними службами активізувати роботу щодо влаштування дітей, які втратили батьківське піклування, до різних форм сімейного виховання, зокрема, працювати в напрямку створення в районі дитячого будинку сімейного типу. "Охоплення сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є одним із пріоритетів нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти-майбутнє України». А тому поставлені Президентом України завдання необхідно виконувати." - зазначив голова райдержадміністрації.

За результатами розгляду питань порядку денного будуть прийняті відповідні розпорядження голови райдержадміністрації.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації