back

МИ ПРОТИ СНІДУ! МИ ЗА ЖИТТЯ!

23 травня 2013

Кожного року у третю неділю травня світова громадськість традиційно відзначає День пам’яті померлих від СНІДу. Метою проведення цього дня є привернення уваги населення до проблеми профілактики захворювання на ВІЛ/СНІД та соціального захисту ВІЛ-інфікованих.

Статистика померлих від СНІДу в світі катастрофічна. Слід зазначити, що епідемія захворювання одна з найгостріших проблем сучасності, яка переросла своє суто медичне та національне значення і набула ознак глобальності.

У рамках спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» на базі Крутівської, Галицької, Перебудівської, Безуглівської, Липоворізької, Кунашівської, Бурківської, Вертіївської ЗОШ І-ІІІст. ЗОШ І-ІІІ ст. з 15.05. по 18.05.2013 року спеціалістами та фахівцями із соціальної роботи Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено профілактичну акцію: «Ми проти СНІДУ! Ми за життя!». Метою акції є не лише вшанувати пам’ять людей, які померли від СНІДу, але й привернути увагу молоді до проблеми ВІЛ-інфекції в нашій країні, нагадати про те, що це стосується кожного, що не буває однозначних ситуацій, і що в людини завжди є вибір. В рамках акції з учнями були проведені бесіди про переваги здорового способу життя, про шляхи передачі ВіЛ/СНІДу та засоби контрацепції. Як вірус потрапляє до організму людини і як саме впливає на його роботу діти змогли дізнатися з відеофільму «ВІЛ/СНІД. Вся правда». Гра «Не передай далі» дала змогу зрозуміти дітям як швидко розповсюджується вірус імунодефіциту. В конкурсі малюнку на асфальті діти змогли проявити свою творчість та бачення проблеми розповсюдження ВІЛ/СНІДу.

Акція змусила замислитись учнівську молодь стосовно власного життя та способу поведінки. Байдужість до проблеми ВІЛ/СНІДу може стати причиною смерті ще десятків тисяч людей - такого висновку дійшли учасники акції.

Всесвітній День пам’яті померлих від СНІДу – це важлива нагода для поінформованості молоді про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, звільнення їх від наркотичної та алкогольної залеж ності. Перед кожною людиною щодня постає запитання, яке майбутнє обрати. Алкоголь, наркотики, безладні статеві стосунки не приносять у життя яскравих фарб, вони поглиблюють духовні і психічні проблеми, руйнують життя, роблять його сірим, скорочують його тривалість. Тому будьмо тими людьми, які роблять своє життя щасливим, сповненим яскравих фарб.

Пам’ять про померлих – це, в першу чергу, турбота про живих, недопущення подібних смертей у майбутньому.

За інформацією ЦСССДМ