back

Якісне оздоровлення та відпочинок дітей - першочергові завдання влади.

21 травня 2013

20 травня заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець взяла участь у нараді керівників навчальних закладів, яка проходила у відділі освіти.

Основні питання, що розглядались в ході роботи:

- про стан підготовки до проведення організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2013 року;

- про проведення районного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця»;

- управлінська діяльність керівника із забезпечення організованого закінчення навчального року;

- організація і управління освітнім процесом в умовах запровадження Державного Стандарту;

- про цільовий прийом випускників до вузів педагогічного профілю та обласного педагогічного ліцею.

Виступаючи перед присутніми керівниками загальноосвітніх шкіл, заступник голови райдержадміністрації акцентувала увагу на необхідності суттєвого збільшення кількості дітей, яким будуть надані оздоровчі послуги, особливо дітей пільгових категорій, а також на забезпеченні якісного проведення організованого відпочинку учнівської молоді на пришкільних майданчиках.

Людмила Сергіївна зауважила, що одним з першочергових завдань є забезпечення повноцінного фізичного розвитку дітей, а тому потрібно докласти максимум зусиль, щоб всі спортивні майданчики були готові до початку відпочинкової кампанії.

За словами Людмили Сипливець, район повинен виконати завдання, які поставлені Президентом України Віктором Януковичем щодо належної організації літнього відпочинку дітей, необхідності збереження і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, поліпшення їх матеріально-технічної бази, кадрового забезпечення.

На відпочинок та оздоровлення дітей Ніжинського району планується використати з місцевого бюджету – 203 тис. грн, коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – 63,5 тис. грн, залучених коштів – 80 тис. грн.

Впродовж літньої оздоровчої кампанії планується забезпечити оздоровленням та відпочинком 1686 дітей, з яких 986 дітей будуть відпочивати на базі 26 пришкільних таборів з денним перебуванням, які розпочнуть роботу з 03 червня 2013 року.

Пріоритетним завданням оздоровлення визначено 100% охоплення організованими формами відпочинку та оздоровчими послугами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; максимальне охоплення оздоровчими послугами дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; дітей-інвалідів; дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; талановитих і обдарованих дітей; дітей які перебувають на диспансерному обліку.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю