back

До дня пам’яті жертв політичних репресій

18 травня 2013

19 травня в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.

Президент України Віктор Янукович у своєму зверненні до українського народу з нагоди цього дня закликав згадати всіх, хто став жертвою тоталітарного режиму.

За його словами, зокрема, необхідно «винести уроки з історії, бути сильними і консолідованими, щоб будувати таку державу, в якій кожний громадянин користуватиметься та пишатиметься здобутками демократії, буде вільно жити і працювати на благо своєї родини та всієї країни».

У 1937–1938 роках в Україні було заарештовано понад 270 тис осіб. Навіть сьогодні дослідники не можуть встановити точну кількість жертв репресій, більшість з яких поховано у безіменних братських могилах.

До Дня пам’яті жертв політичних репресій на адміністративних будинках районних організацій, підприємств, установ будуть приспущені державні прапори з чорною стрічкою.

У закладах культури району оформлені виставки науково-популярної літератури, проведені інформаційні години та уроки пам’яті. У навчальних закладах проведені виховні тематичні години «Трагічні події в історії України».

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА