back

В школах району пройшов "Тиждень цивільного захисту"

18 травня 2013

З метою практичної перевірки рівня набутих учнями умінь і якості підготовки з цивільного захисту у період з 13 по 17 травня 2013 року в усіх загальноосвітніх навчальних закладах району було проведено «Тиждень цивільного захисту», а в дошкільних навчальних закладах «Тиждень безпеки дитини».

Показовий «День цивільного захисту» пройшов 16 травня 2013 року на базі опорної Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, куди були запрошені керівники навчальних закладів, які є суб’єктами Талалаївського освітнього округу. У школі була організована екстрена евакуація з приміщень, урочиста лінійка, показові виконання нормативів з цивільного захисту (учні 9-11 класів), вікторина «Вогонь – друг чи ворог» (учні 5-8 класів) та перегляд тематичних мультфільмів учнями початкової школи.

Найяскравішою подією стала зустріч школярів із пожежною бригадою ДПРЧ-16 м. Ніжин. Працівники МНС показали як гасити пожежу, ознайомили дітей з комплектацією спеціалізованої пожежної машини, дали можливість учням відчути себе в ролі справжніх рятувальників.

Цікавим та повчальним виявився порятунок потерпілого із задимленого приміщення, із чим вдало впоралися пожежники, та надання йому першої медичної допомоги працівником Талалаївської амбулаторії.

В цілому показовий «День цивільного захисту» пройшов цікаво, залишив гарні враження, а головне - дав змогу побачити та оцінити вміння учнів діяти в надзвичайних ситуаціях.

Відділ освіти РДА