back

Новий Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти впевнено крокує в освітній галузі

17 травня 2013

Новий Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти впевнено крокує в освітній галузі: перший клас навчається за його вимогами, а п’ятий – з наступного 2013-2014 навчального року. Тому вчителі середньої і старшої школи повинні вивчити детально нормативний документ, його основні змістові розділи, особливо освітню галузь «Мова і літератури».

Проблеми професіоналізму й професійної компетентності педагогів останнім часом стали предметом активної уваги закладів, що займаються фаховою підготовкою й підвищення рівня професіоналізму вчителів. Цей напрям роботи є провідним у діяльності Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського.

16 травня на базі відділу освіти Ніжинської райдержадміністрації відбулось виїзне засідання кафедри філологічних дисциплін та методики їх викладання ЧОІППО.

Матюшкіна Т.П., завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент; та Євтушенко Н.М., старший викладач кафедри, ознайомили учителів української мови та літератури навчальних закладів району зі змістом нового Держстандарту. Особливу увагу приділили понятійному апарату нового нормативного документа, порівняли основні позиції мовного й літературного компонентів чинного та нового державних стандартів.

Гальонка О.А., професор кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент, та Молочко С.Р., старший викладач кафедри, обговорили з присутніми наразі актуальне питання специфіки підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання і державної підсумкової атестації з української мови учнів-випускників.

Мова йшла й про підготовку учнів до участі в інтелектуальних конкурсах, адже 2013 рік оголошено Президентом України роком дитячої творчості.

Відділ освіти РДА