back

Новий футбольний сезон на Ніжинщині офіційно відкрито!

16 травня 2013

Новий футбольний сезон стартував матчем за Суперкубок голови Ніжинської районної державної адміністрації, де зійшлись минулий тріумфатор чемпіонату, команда Відродження (Сальне) і володар кубку району ФК Лосинівка. Важко було вважати когось явним фаворитом, але все ж більшість схилялася до того, що більше шансів у команди з Лосинівки, тим паче вони грали на домашньому полі, за підтримки своїх галасливих вболівальників.

Матч вийшов надзахоплюючим, і з таким перебігом подій. Такого я ще не зустрічав. Але давайте все із самого початку... Поєдинок стартував спокійно, може через те, що все таки перший поєдинок після великої перерви, а може важке поле давалося взнаки. Ближче до середини тайму ФК Лосинівка забила гол, перший удар по воротам став результативним. (1:0). Сальне після цього все більше заволодівало ініціативою, все більше турбувало голкіпера суперника. І на останній хвилині першого тайму змогли зрівняти рахунок, після помилки голкіпера (1:1).

Що робилося 35 хв. у другому таймі з ФК Лосинівкою я не знаю, Відродження повністю переграло їх, лосинівські хлопці не могли перейти центр поля, а шквал атак сальнянців призвів аж до 4 голів, і могло бути і набагато більше (1:5). Це шок для вболівальників, які не очікували такого!

Що було далі, я пояснити не можу. Йшла 82-га хвилина, Відродження повністю контролювало гру. Але все ж пропустили, красивий м’яч забили господарі (2:5), але перевага в рахунку величезна, і чомусь у важливі останні хвилини матчу не витримали нерви у захисника Сального, який був незадоволений рішенням судді і за свою надемоційність отримав другу жовту картку, а це видалення. Навіть у меншості важко було розтранжирити таку перевагу. Але Сальне це змогло. За 4 хв пропустили ще 3 голи, і це 5:5. Справжній шок для гравців і вболівальників Відродження, як можна було втратити таку перевагу. І не дивно, що в додатковий час налаштуватися на гру після такої кінцівки дуже важко, не змогли встояти перед піймавшим кураж суперником сальнянці, да і сил не залишалось(6:5). Шкода Відродження, хлопці дійсно переграли суперника, а сукупність помилок в кінцівки зустрічі звели на нівець всю перевагу. Можна згадати слова В.В. Лобановського, гра йде 90 хвилин, а не 85, як вийшло у нашому матчі.

І прекрасний кубок в руки капітана ФК Лосинівки вручив голова районної державної адміністрації Володимир Другаков. А головний спеціаліст сектору сім’ї, молоді та спорту Андрій Штайнеккер нагородив команди медалями та дипломами.

Офіційно футбольний сезон відкрився.

Олексій Чернета