back

Всеукраїнський турнір з боксу пройшов у Ніжині.

15 травня 2013

Традиційно до Дня Перемоги уже дев'ятнадцятий раз у місті Ніжині проходив всеукраїнський турнір з боксу пам'яті тренерів Олексія Антоновича Соломахи, Сергія Оліфіренка, Валерія Юрченка, Олега Больчугова та Анатолія Івановича Мохнатка який відбувся за підтримки голови Ніжинської райдержадміністрації володимира Другакова та голови Ніжинської районної ради Олега Бузуна. В турнірі взяли участь 97 спортсменів, що протягом двох днів змагалися за перемогу. Це боксери із міст Києва, Чернігова, Ніжинського району "Колос", Ніжина ("Спартак", Освіта), Ічні, Коропа, Десни. Представницьким був і суддівський корпус. Головний суддя змагань - майстер спорту, суддя національної категорії Анатолій Овручевський; секретар – майстер спорту, переможець кубку Радянського Союзу, суддя міжнародної категорії Дмитро Любас; на рингу судді національної категорії Валерій Богудінов, В'ячеслав Мерзляков, Микола Щиголь; судді 1-ї категорії – Сергій Онищенко та Євген Деркач.

Все розпочалося з урочистого відкриття, де перед учасниками та гостями змагань виступили з вітальними словами голова райдержадміністрації Володимир Другаков, голова районної ради Олег Бузун, голова районної організації спортивного товариства "Колос", головний організатор турніру Володимир Євтух. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять ніжинських тренерів з боксу, які все своє життя віддали цьому видовищному виду спорту, але нажаль їх вже немає з нами. Дуже тепло присутні зустріли запрошеного ветерана Великої Вітчизняної війни Григорія Петровича Саєнка, який привітав учасників та вболівальників турніру. Перед початком змагань покращили настрій учасників та вболівальників студентка НАТІ Надія Ляшенко зі своєю піснею та танцювально-акробатичний виступ естрадно гімнастичного колективу "Ефект" (худ. керівник Ольга Московська-Осипенко).

Під звуки Державного гімну Державний прапор України підняв один із кращих вихованців Ніжинської районної ДЮСШ «Колос» Олександр Сірик.

Спортивна делегація поклала квіти на могили тренерів та було відправлено панахиду за упокій померлих. 7 травня пройшли напружені поєдинки за вихід у фінал, який відбувся 8 травня. 32 фінальні пари розіграли призи у своїх вагових категоріях.

Найцікавішими, найвидовищнішими стали поєдинки в яких прийняли участь учасник чемпіонату України (5-е місце), переможець міжнародного турніру пам'яті Володимира Манзулі (м. Енергодар), вихованець Ніжинської районної ДЮСШ "Колос" Рахман Сабіров, фіналіст міжнародного турніру пам'яті Германа Кіма (м. Славутич), учасник чемпіонату України (5-е місце), вихованець Ніжинської районної ДЮСШ "Колос" Олександр Сірик, який визнаний кращим боксером турніру, фіналіст чемпіонатів України в Керчі 2012 і у 2013 р. у Чернівцях Артем Самусенко із м. Києва.

Також класно виступили вихованці колосівської школи боксу (тренери Володимир Євтух, Олександр Крошка) Ігор Рогожин (с. Безуглівка), Давид Матвієнко, Георгій Ванін. Другі місця у ніжинських колосівців Сергія Рогожина, Дмитра Уха, Павла Кочакова, Романа Гурінова, Павла Барбашина, Дениса Коваля.

В загальнокомандному заліку Ніжинська районна ДЮСШ «Колос» посіла 2 командне місце.

Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, медалями та цінними подарунками секору сімї, молоді та спорту Ніжинської РДА та Ніжинської районної організації спортивного товариства "Колос".

Приємно відзначити те, що цей турнір підтримали багато підприємців м. Ніжина та району. Велику подяку організатори турніру виражають директору Ніжинського агротехнічного інституту Василю Степановичу Лукачу та фахівцям кафедри фізичного виховання НАТІ..

Наступний турнір буде ювілейним і сподіваємось, що не тільки не втратить свого рівня і популярності, а буде ще більш видовищним і масовим.

Олексій Чернета