back

ПАМ’ЯТКА СТРАХУВАЛЬНИКУ щодо дотримання порядку використання санаторно-курортних путівок, придбаних за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

14 травня 2013

Умови отримання застрахованими особами і членами їх сімей (а також особами, які навчаються у вищому навчальному закладі) санаторно-курортного лікування, сплаченого за рахунок коштів Фонду визначено відповідним Порядком, затвердженим постановою правління Фонду від 25.02.2009 №12.

Згідно ПОРЯДКУ №12:

1. Санаторно-курортна путівка видається працівнику виключно за основним місцем роботи і тільки на період відпустки – п. 4.2.

2. Протягом календарного року працівнику може бути видана одна путівка враховуючи реабілітаційну путівку та путівку до санаторію-профілакторію – п. 4.4.

3. Виділення путівки працівнику здійснюється рішенням комісії (уповноваженого) із соціального страхування з обов’язковим складанням протоколу – п. 4.1.

4. Підставою для виділення путівки є особиста заява працівника та обов’язково довідка на одержання путівки (форма №070/о, яка має бути чинна на дату виділення путівки) – п. 4.1.

5. Комісія (уповноважений) із соціального страхування перевіряє правильність видачі та заповнення документів, що є підставою для виділення путівки (зокрема і медичних довідок).

6. Профіль лікування по путівці має відповідати профілю захворювання в медичній довідці.

7. Видача путівки здійснюється після проведення часткової оплати вартості путівки – п. 4.14.

8. Забороняється видавати путівку не оформлену належним чином (путівка має бути заповнена, підписана відповідальною особою та скріплена печаткою) – п. 4.16.

9. Виправлення, допущені при заповненні путівки, засвідчуються підписом відповідальної особи та скріплюються печаткою – п. 4.18.

10. При виділенні путівки для лікування дитини (двох дітей) у супроводі дорослого мають бути медичні довідки для кожного (і для дорослого і для дитини (обох дітей) – п. 4.7.

11. Комісія має право прийняти рішення про:

11.1. Виділення путівки для спільного санаторно-курортного лікування (п.4.9):

– дружини або чоловіка, що працює на цьому ж підприємстві;

– дітей віком від 4 до 18 років;

– дружини або чоловіка, що працює на іншому підприємстві і є застрахованою особою;

– члена сім’ї, який навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання.

11.2. Поділ путівки для спільного лікування працівника та члена його сім’ї (п.4.11):

– дружини або чоловіка, що працює на іншому підприємстві і є застрахованою особою;

– дитини віком від 4 до 18 років;

– особи, яка навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання.

11.3. Поділ путівки для спільного лікування для двох застрахованих осіб, що працюють на одному підприємстві – п.4.11.

12. Будь-яке рішення щодо спільного лікування можливе виключно за умови подання медичних довідок на всіх осіб.

13. Путівка члену сім’ї, який працює на іншому підприємстві (навчається у ВНЗ) видається за умови надання довідки з місця його основної роботи (навчання) про те, що він не отримував путівки протягом року (в тому числі реабілітаційні та до санаторію-профілакторію) – п. 4.9.

14. Для поділу путівки необхідно попереднє письмове погодження адміністрації санаторно-курортного закладу і терміну лікування кожної особи не менше 12 діб – п.4.11.

15. НЕ можна ділити путівки для лікування дитини (двох дітей) в супроводі дорослого між двома дорослими або двома дорослими та дитиною – п.4.11.

16. Факт використання путівки підтверджується зворотним талоном (або довідкою) з підписом та печаткою санаторію – п.5.1.

При невиконанні цих вимог сума путівок, що видані з порушенням, не приймається до заліку та ВІДШКОДОВУЄТЬСЯ ЗА РАХУНОК ПІДПРИЄМСТВА!

За порушення накладається штраф у розмірі 50% суми, що складає порушення.

ВАРТІСТЬ НЕВИКОРИСТАНИХ ПУТІВОК ВІДШКОДОВУЄ ПІДПРИЄМСТВО!

УВАГА!

 Порядком №12 не передбачено перенесення терміну заїзду по путівках. У разі виникнення такої необхідності – слід отримати письмове погодження санаторію та обов’язково повідомити міжрайонну (міську) виконавчу дирекцію відділення Фонду.

 Всі отримані путівки мають бути використані виключно в межах кварталу (по даті заїзду).

Тел. для довідок:2-30-30

Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція