back

30 квітня 2013 р. спеціалістами Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено планове навчання фахівців із соціальної роботи.

07 травня 2013

Директор центру Подпоріна О.В. підвела підсумки та проаналізувала роботу фахівців із соціальної роботи за 4 місяці 2013 року. Особлива увага під час семінару приділялася соціальному супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, соціальній роботі з сім’ями, в яких виховуються діти з особливими потребами, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також особи з їх числа.

Фахівці ще раз детально проаналізували методику здійснення соціального інспектування та соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, особливу увагу звернувши на детальну оцінку потреб сім’ї і дитини з залученням всіх суб’єктів соціальної роботи.

Провідний спеціаліст Сурмачевська Л.В. розповіла про постановку на квартирний облік осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Фахівець із соціальної роботи Федік М.О. поділилася проблемами, які виникають при вирішенні даного питання.

Також обговорили підготовку до проведення соціально-профілактичних акцій: «Стоп наркотик», «Вдихаєш дим – видихаєш життя», «Ми проти СНІДу! Ми за життя!» та Всеукраїнського тижня збереження репродуктивного здоров’я, планування сім’ї, безпечного материнства та відповідального материнства.

Фахівці з соціальної роботи, які приймали участь в обласних семінарах «Міжвідомча і міждисциплінарна взаємодія суб’єктів у своєчасному виявленні кризової ситуації в сім’ї», «Основні аспекти соціальної роботи з адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і осіб із їх числа, які є учнями-випускниками навчальних закладів різних видів акредитації» поділились отриманою інформацією щодо соціальної роботи із сім’ями в складних життєвих обставинах та сім’ями, де виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Начальник відділу соціальної роботи Мордач Н.Л. наголосила на дотриманні Закону України «Про захист персональних даних» та необхідність письмової згоди на обробку персональних даних.

На завершення семінару директор центру подякувала присутнім та висловила сподівання на подальшу плідну роботу.