back

Робота спеціалізованого формування «Консультаційний пункт Ніжинського районного центру у дитячому відділенні Ніжинської центральної районної лікарні»

07 травня 2013

Соціальне сирітство є однією з найбільш актуальних сучасних проблем українського суспільства. Окрему групу дітей - сиріт становлять діти, від яких відмовились матері ще в пологових будинках. Найчастіше це мами, які перебувають в складних життєвих обставинах та не можуть їх самостійно вирішити.

29 квітня в рамках спеціалізованого формування «Консультаційний пункт Ніжинського районного центру у дитячому відділенні Ніжинської центральної районної лікарні» спеціалістами Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводилася зустріч з молодими мамами, бабусями, вагітними жінками. Мета заходу - формування відповідального та усвідомленого батьківства, попередження раннього соціального сирітства.

Учасників ознайомили з основними проблемами, через які найчастіше жінки відмовляються від новонародженої дитини:соціально-економічні (безробіття, тяжке матеріальне становище, відсутність необхідних житлових умов), соціально-педагогічні ( зниження виховного потенціалу сім’ї, не сформованість відповідального відношення до батьківства), психологічні (зневажливе ставлення та негативні стосунки в сім’ї, відсутність підтримки з боку батька дитини та родичів).

Під час заходу присутні мали можливість отримати позитивну інформацію з досвіду роботи спеціалістів Центру щодо профілактики раннього соціального сирітства, про створення нових форм виховання прийомної сім»ї та дитячого будинку сімейного типу.

Спеціалісти центру порадили в разі виникнення життєвих негараздів не залишатися наодинці з проблемами, а звертатися до Центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді, де вас завжди підтримають і допоможуть. Наостанок роздали буклети «Ти не можеш його залишити» з профілактики раннього соціального сирітства.