back

Оздоровлення дітей застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у 2013 році

26 квітня 2013

Законом України «Про загальнообов»язкове державне соціальне страхування у зв»язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» передбачено надання застрахованим особам такої соціальної послуги, як часткове фінансування оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах.

Кошти для цього передбачаються програмою щодо відновлення здоров»я застрахованих осіб та членів їх сімей, яку щорічно затверджує правління обласного відділення Фонду.

Протягом останніх років спостерігається стійка тенденція збільшення витрат на фінансування оздоровлення дітей. Так, якщо у 2012 році фактичні витрати на оздоровлення дітей застрахованих осіб міста Ніжина та районну становили 511 тисяч гривень, то в кошторисі поточного року на ці цілі передбачено 643 тисячі гривень. В тому числі для часткового фінансування – 441 тис. грн., для закупівлі путівок до дитячих закладів оздоровлення за повну вартість - 202 тис. грн.

Оздоровчі послуги надаються на умовах, визначених Порядком фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженим постановою правління Фонду від 25.02.2009 р. №17 зі змінами та доповненнями.

Постановою від 05.03.2013 року № 5 затверджено граничні норми витрат на харчування дітей (у частині вартості набору продуктів харчування) – не більше 39 грн., лікування та культурне обслуговування - не більше 3 грн. на один людино-день із розрахунку на оздоровчу зміну.

Організованими формами оздоровлення за рахунок коштів Фонду охоплюються діти віком від 6 до 18 років., тривалість оздоровчої зміни не менше ніж 21 день.

Літнє оздоровлення та відпочинок дітей проводяться в оздоровчих закладах області та за її межами відповідно до переліку дитячих закладів оздоровлення, затвердженого правліннями відділень Фонду. Перелік дитячих закладів оздоровлення Чернігівської області, що будуть частково фінансуватись за рахунок коштів Фонду в 2013 році, затверджено постановою правління обласного відділення Фонду від 28.03.2013 року № 7 надається.

Перелік дитячих закладів оздоровлення Чернігівської області, що будуть частково фінансуватись за рахунок коштів Фонду в 2013 році

З інформацією щодо закладів оздоровлення розташованих за межами області можна ознайомитись звернувшись до Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції за адресою: м. Ніжин, вул. Богушевича, 6А або отримати консультацію за тел.: 2-30-30 ; 2-52-44. Всі спеціалісти дирекції готові до співпраці, наданню допомоги у виборі дитячого закладу оздоровлення, враховуючи розташування, цінову пропозицію та інше.

Звертаємося до страхувальників Ніжинської дирекції з проханням активно включитися в оздоровлення дітей застрахованих осіб в поточному році.

Світлана Кресан, провідний спеціаліст Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції