back

Розширене засідання Колегії райдержадміністрації

29 березня 2012

28 березня голова райдержадміністрації Володимир Другаков провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації, на яке були запрошені начальники управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації селищний, сільські голови, представники засобів масової інформації. В роботі Колегії взяв участь голова районної ради Олег Бузун.

Були розглянуті наступні питання:

1. Про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації від 19.11.2010р. № 652 «Про затвердження районної програми «Ніжинщина для дітей» на 2011-2016 роки».

2. Про стан боротьби із соціально небезпечними хворобами, виконання програмних заходів, роботу селищної, сільських рад з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу у районі.

3. Про стан виконавської дисципліни, організації виконання завдань, визначених актами законодавства, розпорядженнями і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України та роботи із зверненнями громадян.

Перед початком роботи Володимир Леонідович оголосив про зміни у складі колегії.

До складу колегії райдержадміністрації розпорядженням голови райдержадміністрації від 22.03.2012 №142 введено Савицького Юрія Михайловича, який призначений з 03 березня 2012 року на посаду начальника Ніжинської об’єднаної державної фінансової інспекції (яка об’єднує Ніжинський район та м.Ніжин, Ічнянський та Куликівський райони), за погодженням з Держфінінспекцією України.

Голова райдержадміністрації також представив новообраних сільських голів Талалаївської сільської ради – Хоменка Володимира Михайловича та Безуглівської – Андрусенко Людмилу Михайлівну.

З доповіддю по першому питанню виступив Олег Жадько, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації.

В обговоренні взяли участь Леся Лозова, начальник відділу освіти райдержадміністрації, Дмитро Кураш, заступник начальника відділення кримінальної міліції у справах дітей Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області, Володимир Орел, Григоро-Іванівський сільський голова.

У заключному слові голова райдержадміністрації Володимир Другаков наголосив, що сьогодні, оглядаючись на минуле десятиліття ми можемо відзначити, що ставлення до дітей на всіх рівнях суттєво змінилося. Слід також сказати, що протягом цього періоду удосконалювалась нормативно-правова база забезпечення прав та інтересів дітей.

Подальшими кроками у реформуванні системи соціально-правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, має стати об"єднання зусиль державних органів та громадських, благодійних організацій, проведення широких інформаційних кампаній з метою підвищення відповідальності громади за долю кожної дитини.

Виконання цих завдань дозволить забезпечити право кожній дитині мати умови для всебічного та гармонійного розвитку, бути надійно соціально захищеною.

З доповіддю по другому питанню виступила Людмила Сипливець, заступник голови райдержадміністрації, яка відмітила що боротьба із соціально-небезпечними хворобами знаходиться під постійним контролем.

Загальнодержавна і відповідно – обласна та районна програми «Протидії захворюванню на туберкульоз на 2007-2011 рр.», «Забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та профілактики ВІЛ-інфекційних і хворих на СНІД на 2010-2013 рр.» повинні об’єднати зусилля всіх – керівників, спеціалістів, громадськості на призупинення та подолання реальної загрози - епідемії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу. Хвороба не розрізняє соціального статусу і однаково небезпечна для всіх. Тому своєчасне виявлення хворих і їх ефективне лікування є вирішальним фактором попередження поширення туберкульозу та ВІЛ/СНІДу в суспільстві.

Велике значення має обізнаність, інформованість населення, а особливо молоді, з цих питань, загальний рівень санітарної культури в кожній громаді. Щоб стабілізувати та зменшити захворюваність необхідно проводити кропітку щоденну роботу в кожному селі, об"єднувати зусилля всіх небайдужих людей.

З обговоренням даного питання виступили: Коросько Іван Володимирович, головний лікар Ніжинського протитуберкульозного диспансеру, Грушко Михайло Михайлович, начальник відділу РСЕС, Подпоріна Олена Віталіївна, директор Ніжинського районного ЦСССДМ, Пуховець Володимир Григорович, Галицький сільський голова.

Голова райдержадміністрації зауважив, що за результатами проведеної роботи надзвичайно важливо, що захворюваність на активний туберкульоз та смертність від туберкульозу в районі зменшилась. Показники захворюваності на ВІЛ/СНІД хоча і зростають, та не перевищують середньообласних показників.

Але робота по щорічному обстеженню населення, особливо груп ризику, залишається актуальною. Необхідно посилити санітарно-освітню роботу. Тільки спільними зусиллями зможемо відвернути небезпеку, що загрожує не тільки нам, а й майбутнім поколінням.

Третє питання порядку денного було розглянуто протокольно.