back

Ніжинщина спортивна

24 квітня 2013

Ніжинський район – це спортивний район, що і підтвердили спортивні змагання, які пройшли у квітні, де наші спортсмени виборювали нагороди з різних видів спорту.

13 квітня відбувся відкритий чемпіонат м. Чернігова з важкої атлетики серед юнаків та дівчат, в якому прийняли участь понад 60 спортсменів - представників відділень важкої атлетики різних спортивних товариств м. Чернігова та вихованці Ніжинської районної ДЮСШ "Колос". Змагання проходили у трьох вікових категоріях, і ніжинські атлети показали себе на високому рівні. Пятеро новачків отримали перше бойове хрещення і показали себе справжніми бійцями, а більш досвідченіші вихованці вдосконалили свої здібності.

У своїй ваговій категорії серед спортсменів 1998 р. н. перше місце у дівчат виборола Тимченко Маргарита у ваговій категорії 53 кг, срібло у юнаків вибороли у ваговій категорії 34 кг Гавриляко Олександр, у ваговій категорії 41 кг – Парасюк Ярослав, у ваговій категорії 50 кг – Жежера Руслан, у ваговій категорії 56 кг – Прокопенко Владислав. Завдяки зусиллям тренера ДЮСШ "Колос" Віталія Могильного досягнуто гарних результатів, а це одне 1-ше місце, чотири -2-х, 5 – 3-х місць. Окрему подяку виражаємо керівнику "Лосинівка – Агро" Миколі Окостеню, який допоміг у поїздці учасників змагання.

***

Також у квітні у м. Бахмачі відбувся традиційний легкоатлетичний пробіг вулицями міста. В цих змаганнях прийняло участь 9 спортсменів ДЮСШ "Колос" Ніжинського району.

На головній дистанції 6 тис. метрів у віковій категорії 18-34 роки другим фінішував Секера Дмитро, а в абсолютному заліку це третій результат. Третім у цій категорії став Короп Констянтин, який програв лише одну секунду Секері Дмитру. Друге місце у віковій категорії 35-49 років зайняв Сахно Володимир, третім дистанцію у цій категорії пробіг Хоменко Дмитро.

У жінок на цій дистанції друге місце в абсолютному заліку зайняла Хомич Дарія. Серед юнаків 17 років і молодше на дистанції 3 тис. метрів третім прибіг Ліпейко Андрій, лише декілька позицій йому на фініші програв Шарий Євгеній. Вдалий виступ наших бігунів є гарним поштовхом перед майбутніми відповідальними змаганнями.

***

Активно розвивається відділення боксу в районі. Ці відділення працюють у с. Липів Ріг, с. Безуглівка і в м. Ніжині, займається 40 юнаків різного віку. Тільки в квітні наші боксери представляли Чернігівську область у чемпіонаті України. Серед молоді 1995-96 р. н. Сабіров Рахман м. Запоріжжя, серед юніорів Сірик Олександр м Харків, серед школярів до 15 років Саганець Кирил м. Чернівці.

20-21 квітня пройшла відкрита першість Ніжинської комплексної ДЮСШ (освіти), понад 20 учасників від Ніжинської районної ДЮСШ "Колос". Приємно відзначити новачків, боксерів з с. Липів Ріг, а саме Марченка Віктора у ваговій категорії 60кг посів перше місце та Волошина Артема, який у ваговій категорії 40 кг також посів перше місце. Кращий приз завоював Рогожин Ігор із с Безуглівки. Недарма зараз великої популярності набуває бокс в Україні. Бажаємо нашим боксерам подальших успіхів на рингу.

***

20 квітня у м. Бахмачі на стадіоні школи №2 пройшли зональні обласні змагання з футболу під девізом "Хто Ти, майбутній Олімпієць 2013?" серед юнаків 2001 р.н. Вихованці Ніжинської районної ДЮСШ "Колос" на чолі з тренером Юрієм Мовчаном посіли перше місце і потрапили до фінальних обласних змагань, які пройдуть у травні. Сподіваюся наші молоді футболісти повторять успіх і переможуть всіх своїх суперників.

***

19-21 квітня у м. Чернігові відбувся клубний чемпіонат Чернігівської області з настільного тенісу (юнацька ліга). Ніжинський райой представляли с.Велика Кошелівка на чолі з тренером Олександром Соломахою, в якому посіли 7 місце серед 15 команд.

***

14 квітня у смт Куликівка відбулися облані змагання з перетягування канату в залік Сільських спортивних ігор Чернігівщини-2013. Наш район представляли учасники із с. Бурківки і Черняхівки на чолі з капітаном команди сільським головою с. Бурківка Андрієм Дзюбою.

У цьому феєричному виді спорту наші спортсмени змогли перетягнути опонентів з Козельця та Куликівки і нажаль у важкому спарингу поступилися Варвинським учасникам. Як наслідок посіли 6 місце серед всіх районів Чернігівської області.

ОЛЕКСІЙ ЧЕРНЕТА