back

Наше здоров’я – в наших руках

23 квітня 2013

Останнім часом в Україні спостерігається різке зростання кількості захворювань, що передаються статевим шляхом, особливо серед молоді. Через відсутність достовірної інформації багато людей думають, що небезпека зараження під час випадкового статевого акту перебільшена. Реальність свідчить, що необхідно думати про безпеку до, а не після статевого контакту.

19 квітня на базі Перемозької ЗОШ спеціалістами Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді був організований та проведений захід «Наше здоров’я – в наших руках» з метою попередження інфекційних хвороб, які передаються статевим шляхом.

Під час бесід «Наслідки соціально-небезпечних хвороб», «Переваги здорового способу життя» говорили про можливості кожної молодої людини контролювати своє здоров’я і робити вибір на його користь, а також про важливість здорового способу життя, життя в безпечному і доброзичливому середовищі. В ході заходу діти змогли отримати інформацію щодо шляхів зараження, розповсюдження та профілактики захворювань, які передаються статевим шляхом.

Діти взяли участь у профілактичній грі «Твій вибір – твоє життя», яка сприяла обговоренню актуальних питань, які постають перед учнівською молоддю щодо здоров’я та наслідків ризикованої поведінки.

Моральне виховання молоді на сьогоднішній день є найважливішою проблемою нашого суспільства. Реальна загроза здоров’ю молодого покоління – це інфекції, що передаються статевим шляхом. Тому особлива увага має приділятися статевому вихованню підлітків, своєчасній діагностиці і проведенню ефективного лікування певної інфекції. Для цього необхідно об’єднати зусилля лікарів, педагогів, соціальних працівників.