back

В рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

22 квітня 2013

20 квітня в рамках щорічної весняної Всеукраїнської акції з благоустрою та озеленення «За чисте довкілля» на території району було організовано суботники за участю учнівської молоді та громадськості.

В рамках цієї акції державні службовці, трудові колективи організацій та установ працювали на своїх закріплених територіях, упорядковували кладовища, пам'ятники та пам'ятні знаки загиблим у Великій Вітчизняній війні, прибирали парки, стадіони, захисні смуги автошляхів тощо.

В акції «За чисте довкілля» взяли участь голова районної державної адміністрації В.Л.Другаков та голова районної ради О.В.Бузун.

Загалом, участь у суботнику взяли понад чотири тисячі осіб, з яких 1407 – студентська та учнівська молодь. Було прибрано близько 67,5 га території. Зокрема, облаштовано 59 кладовищ, 75 братських могил, меморіальних комплексів та місць поховань, ліквідовано 45 несанкціонованих сміттєзвалищ. Висаджено 2,5 тис. зелених насаджень. Очищено від сміття 2,5 тис. кв.м. берегів водойм.

Для робіт був задіяний вантажний транспорт таких господарств, як ФГ «Липіврізьке», ДЕД «Вертіївська», Ніжинський «Райавтодор», ПП «Александренко», ТОВ «Ніжин Агро», а також приватні перевізники: О.В.Нагорний, К.М.Карпова, В.М.Талалаївська, М.М.Пулінець.

Жителі району теж наводили лад на подвір’ях і біля власних будинків, висаджували дерева, облаштовували квітники.