back

У 65 тисяч бюджетників Чернігівської області зростуть зарплати

17 квітня 2013

Понад 65 тисяч працівників бюджетної сфери області відчують зростання зарплат уже цього місяця. Про це повідомив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 15 квітня під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів ОДА гуманітарного напрямку, на якій, зокрема, обговорили механізм підвищення зарплат бюджетникам у Чернігівській області.

Саме на виконання доручення Президента України Віктора Януковича програма підвищення зарплат працівникам бюджетної сфери продовжуватиметься й у 2013 році. «Ми не скасовували цей напрямок, і в першому кварталі вже прийнято рішення і виділені всі необхідні ресурси», - підкреслює Глава держави.

За інформацією Департаменту фінансів облдержадміністрації, з 1 січня 2013 року встановлено нові розміри посадових окладів працівників бюджетної сфери. Буде здійснено перерахунок зарплат за січень-березень цього року, на що буде спрямовано 9,3 млн. грн. коштів місцевих бюджетів. На рік ця цифра складатиме 37,8 мл грн.

Загалом в області підвищену зарплату отримають понад 65 тисяч працівників освіти, культури, охорони здоров’я, соціальної сфери та інших бюджетних галузей Чернігівщини.

У ході наради також розглянули питання виконання заходів на тиждень, підготовку проекту розпорядження голови облдержадміністрації з проведення інвентаризації дитячих спортивних майданчиків та інші організаційні питання.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації