back

Профілактична акція «Разом до здоров’я»

16 квітня 2013

Здоров’я, соціальне самопочуття населення є визначальною ознакою сталого розвитку суспільства, основою життєспроможності держави. Турбота про здоров’я і виховання дітей – найважливіше завдання нашого суспільства. Молоде покоління – це майбутнє країни, і яким воно буде, залежить від сьогодення. Міцне здоров’я є основним ресурсом соціального, економічного, особистісного розвитку і важливим аспектом якості життя. Здорові люди здебільш рідко замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їх здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу. 7 квітня щорічно відзначається Всесвітній день здоров'я, адже здоров’я – одне з основних джерел щастя, радості і повноцінного життя.

У рамках спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» з 04.04. – 10.04.2013 року спеціалісти та фахівці із соціальної роботи Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували та провели профілактичну акцію «Разом до здоров’я» до Всесвітнього дня здоров’я на базі Вертіївської, Талалаївської, Галицької, Бурківської, Крутівської, Перебудівської, Безуглівської, Липоворізької, Великокошелівської, ЗОШ І-ІІІст.

Мета акції – пропаганда здорового способу життя та профілактика соціально – небезпечних хвороб. В рамках акції було проведено анкетування на тему «Як я ставлюся до свого здоров’я?» з метою виявлення знань дітей про шкідливість вживання наркотиків, тютюну та алкоголю.

Під час бесід «Я здоров’я збережу, сам собі допоможу», «Жодного шансу шкідливим звичкам» говорили про можливості кожної молодої людини контролювати своє здоров’я і робити вибір на його користь, а також про важливість здорового способу життя, життя в безпечному і доброзичливому середовищі.

Учні взяли участь у профілактичній грі «Обміняй цигарку на цукерку», під час якої набули практичних навичок щодо здорового способу життя та отримали інформацію про його переваги.

Дітям були продемонстровані відеофільми «Психотропні речовини і сьогодення», «Стоп наркотики», які переконали їх - ніщо не коштує так дорого і не цінується так дешево, як здоров’я.

Учасники акції дійшли висновку, що відповідальність за власне здоров'я кожен з нас повинен узяти на себе.

За інформацією Ніжинського районного ЦСССДМ