back

Чемпіонат району з настільного тенісу.

03 квітня 2013

30 березня в с. Липів Ріг відбувся чемпіонат Ніжинського району з настільного тенісу. Незважаючи на негоду, а в цей весняний день Теплого Олексія сніг не переставав мести із самого ранку, турнір пройшов успішно. Все це не завадило тенісистам із Великої Кошелівки на чолі з їхнім наставником вибороти чемпіонське звання в командному заліку. Але давайте все по порядку. Для команд-учасниць був наданий транспорт, який доправив їх до с. Липів Ріг, подяка організаторам турніру. Всіх привітно зустрів, хай ще не до кінця реконструйований, культурно – спортивний комплекс. Саме тут відбуваються і культурні заходи, і як ми бачимо спортивні змагання районного рівня. Це завдяки правильному підходу до справи селищного голови Олексія Пелипканича та керівника ФГ Липіврізьке Олексія Сутули, які будинок культури використовують за двома призначеннями. Тут молодь може займатися різними видами спорту, це і волейбол, міні-футбол, для школярів відкрита секція з боксу, було придбано два нових тенісних столи німецької фірми «Кетлер» та інше спортивне знаряддя. Тому саме у с. Липів Ріг пройшли змагання з настільного тенісу.

Дев’ять команд Ніжинського району (сіл Л. Рогу, В. Кошелівки, Крут, Вертіївки, Кукшина, Гр.–Іванівки, Сольне) того дня змагалися за чемпіонство у командному заліку, а також в особистому. Змагання розпочалися з привітань команд. А потім розпочалось найцікавіше – самі ігри. Фаворитами можна вважати було команди із с. Велика Кошелівка, де працює секція з настільного тенісу, тренером якої є сільський голова Соломаха Олександр та команда із с. Крути, де нещодавно пройшов внутрішній чемпіонат, і трійка призерів сформувала команду на ці змагання. Не слід списувати з рахунків і господарів, в яких була гарна підтримка вболівальників. Сильними вважалися гравці у с. Григоро-Іванівка, тож яка команда здобуде чемпіонство хотілося б швидше дізнатися. Прикро, що відсутніми були команди з с. Талалаївка, с. Безуглівка та смт Лосинівка. А результати враховувалися в залік на краще спортивне село.

У дівчат перше місце зайняла представниця с. Крути Нерослик Оксана, друге посіла великокошелівська дівчина Глушко Альона, яка поступилася лише чемпіонці, третє зайняла Литвиненко Анастасія із с. Вертіївки.

У чоловіків у фінал чотирьох потрапили по два представники із с. Крути і Великої Кошелівки. Яка команда завоює звання чемпіона вирішувалось між ними. Напружені партії закінчилися звитягою хлопців із Великої Кошелівки, які зайняли перше місце – Сергій Толстіков, і третє – Олександр Соломаха , срібло виборов В’ячеслав Капленко, лише трохи везіння не вистачило Віталію Рубцю, який задовільнився почесним четвертим місцем. В підсумку Велика Кошелівка здобула звання чемпіона першості Ніжинського району з настільного тенісу в командному заліку. Третє місце несподівано, але заслужено здобули господарі, команда с. Липів Ріг. У індивідуальному заліку Альона Дяконенко посіла четверте місце, а хлопці п’яте і шосте місця, як бачимо зовсім небагато не вистачило аби потрапити до фіналу чотирьох. Але і третім місцем були задоволені.

Переможці та призери були нагороджені почесним кубком, медалями та грамотами Ніжинської РДА. А всіх учасників пригощали кавою, чаєм та солодощами за рахунок головного спонсора цих змагань Сутули Олексія. В цей день також пройшли зональні обласні змагання з волейболу в залік сільських спортивних ігор Чернігівщини – 2013, де наша команда посіла друге місце.

29 -31 березня в м. Переяслів – Хмельницький Київської області пройшли змагання з футзалу на першість Центральної ради ВФСТ «Колос» під девізом «Хто ти, майбутній Олімпієць?», в яких взяла участь команда Ніжинської районної ДЮСШ «Колос» і посіла серед 14 команд 5 місце – тренер-викладач Юрій Мовчан.

Олексій Чернета