back

Боротьба із соціально-небезпечними хворобами знаходиться під постійним контролем.

02 квітня 2013

02 квітня 2013 року голова райдержадміністрації Володимир Другаков провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації, на яке були запрошені начальники управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації селищний, сільські голови, представники засобів масової інформації. В роботі Колегії взяв участь голова районної ради Олег Бузун та заступник голови районної ради Ірина Грозенко.

Переходячи до розгляду першого питання голова райдержадміністрації зазначив: «Здоров’я нації – це складова національної безпеки держави. І тому боротьба із соціально-небезпечними хворобами знаходиться під постійним контролем. Районні програми: «Забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та профілактики ВІЛ-інфекційних і хворих на СНІД на 2010-2013рр.» та «Цільова соціальна програма протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки» повинні об’єднати зусилля всіх – керівників, спеціалістів, громадськості на призупинення та подолання реальної загрози - епідемії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу.»

Про стан боротьби із соціально небезпечними хворобами, виконання програмних заходів, роботу селищної, сільських рад з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу у районі доповідала Людмила Сипливець, заступник голови райдержадміністрації. В обговоренні взяли участь: заступник головного лікаря Ніжинської Центральної районної лікарні Алла Бондаренко, головний лікар Ніжинського протитуберкульозного диспансеру Іван Коросько, заступник головного державного санітарного лікаря по Ніжинському району Михайло Грушко, головний лікар Лосинівської районної лікарні Іван Бондар.

Безумовно важливим стало друге питання, що було винесене на розгляд колегії. Як наголосив Володимир Леонідович Другаков: «Реалізація соціально-економічних реформ, що тривають сьогодні в країні, вимагає від місцевих органів влади своєчасного опрацювання вхідної та вихідної кореспонденції, забезпечення всебічного розгляду та оперативного реагування на звернення громадян, здійснення дієвого системного контролю за виконанням актів законодавства, доручень вищого керівництва держави, власних розпорядчих документів, постійного вдосконалення кадрового потенціалу.

Про стан виконавської дисципліни, організації виконання завдань, визначених актами законодавства, розпорядженнями і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України та роботи із зверненнями громадян інформувала присутніх Тетяна Коник, керівник апарату райдержадміністрації. Виступили з даного питання також начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Олександр Шевчун та голова Малокошелівської сільської ради Олександр Бородавко.

Третє питання порядку денного щодо дотримання вимог Закону України «Про державну службу», «Про засади запобігання і протидії корупції», інших нормативно-правових актів з питань державної служби в кадровій роботі райдержадміністрації та її структурних підрозділах було розглянуто протокольно.

Голова райдержадміністрації підвів підсумки роботи Колегії, за результатами якої будуть прийняті відповідні розпорядження.