back

Григорій Ковтун вшанував пам'ять тих, хто обов'язок боронити державу та захищати народ виконав з честю

28 червня 2024

Конституція – Основний закон, що визначає фундаментальні права та обов’язки громадян. Ця інформація відома кожному з нас ще із часів шкільної парти. Та говорячи про Конституцію України, найчастіше згадують про права та свободи громадян, часто забуваючи про обов’язки.

Ранок 28 червня Начальник Ніжинської РВА розпочав із вшанування пам’яті тих, хто обов’язок боронити державу та захищати народ виконав з ЧЕСТЮ, не пошкодувавши життя. Разом із військовослужбовцями поклав квіти до Меморіального комплексу «Героям захисникам України».

Крім того, керівник району мав можливість сьогодні відвідати Музей рідкісної книги Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя та Світлицю Української державності Ніжинського агротехнічного інституту.

У музеї він ознайомився із виданням-дослідженням першої у світі конституції – Конституції Пилипа Орлика та з походженням Герба України, що сягає часів Київської Русі доби Володимира Великого.

У Світлиці Української державності дізнався, що Конституція України – одна з небагатьох у світі, що проголошує демократію.

Нам є, що захищати, нам є, за кого боротись, ми не маємо права втратити те, що берегли тисячоліттями! Тож виконуймо свої обов’язки і тоді ніхто більше не зможе порушити наших прав та свобод!

З Днем Конституції України, друзі! Слава Україні!

За інформацією відділу забезпечення доступу до публічної інформації, контролю та документообігу