back

Відбулося засідання координаційної ради з питань української національної та громадянської ідентичності при Ніжинській районній державній адміністрації

20 червня 2024

20 червня 2024 року відбулося засідання Координаційної ради з питань української національної та громадянської ідентичності при Ніжинській районній державній адміністрації, на якому розглянуто такі питання:

          1. Про напрямки діяльності закладів освіти і культури Ніжинського району у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності.

2. Популяризація боротьби українського народу за самовизначення і творення власної державності на прикладі творчої роботи Армаїса та Артема Оганян на тему: «Україна починається з тебе… І БУДЕ МИР!!!».

3. Про формування та утвердження української національної та громадянської ідентичності засобами Всеукраїнської дитячо-юнацької «Сокіл» («Джура») на прикладі роботи закладів освіти Лосинівської селищної ради.

4. Про реалізацію обласної «Програми сприяння функціонуванню української мови як державної в Чернігівській області на 2023-2028 роки» в Ніжинському районі у 2023 році.

5. Про формування та утвердження української національної та громадянської ідентичності через призму показу аудіовізуального мистецтва.

Узагальнили роботу координаційної ради, накреслили завдання на майбутнє та вирішили рекомендувати територіальним громадам, в яких не створені координаційні ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності, рекомендувати розглянути питання створення такої ради.

 
 

За інформацією відділу культури, освіти,

 сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації