back

Продовжуємо роботу з попередження травматизму на виробництві

19 червня 2024

Працівники відділу профілактики та розслідування нещасних випадків Управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області продовжують системну роботу з вивчення стану дотримання правил безпеки виробничих процесів, охорони праці та попередження виробничого травматизму на підприємствах області.

Упродовж травня відбулися робочі зустрічі фахівців Фонду з працівниками та посадовими особами підприємств: ПрАТ “Шляхове ремонтно-будівельне управління №82” (м. Мена),  ТОВ “Успіх Мена”, КУ “Менський територіальний центр надання соціальних послуг”, ПрАТ “МенаПАК” (м. Мена), ПП “Агропрогрес” (м. Носівка) та КНП “Чернігівська центральна районна лікарня”. Під час зустрічей надавалася методична допомога, консультації та роз’яснення щодо змін у чинному законодавстві, зокрема, Законі України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та Порядку розслідування нещасних випадків на виробництві, проводились навчання працівників з охорони праці, вживалися заходи щодо опрацювання та впровадження системи управління охороною праці на підприємствах.

Для представників трудових колективів, роботодавців, організацій області наприкінці травня працівники Головного управління — в.о. начальника відділу профілактики та розслідування нещасних випадків Управління контрольно-перевірочної роботи Андрій Жидиньов та начальник відділу призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг Управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Лариса Артеменко провели вебінар. Під час онлайн-спілкування обговорено обставини і причини настання нещасних випадків на виробництві, приділено увагу питанню обов’язкового дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Учасникам заходу нагадали про відповідальність керівників за стан охорони праці у підрозділах, проведення профілактичної роботи по недопущенню нещасних випадків та професійних захворювань, а працівників — за дотримання правил безпеки при виконанні робіт та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки.

Лариса Артеменко розповіла про збільшення розмірів страхових виплат (потерпілим та особам, які у разі смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, отримують право на призначення) у зв’язку із збільшенням з 1 квітня мінімальної заробітної плати.

Нагадуємо!

Про кожний нещасний випадок на виробництві роботодавці зобов’язані повідомити Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області протягом доби телефоном (0462) 678-458 ,не пізніше наступного робочого дня поштою вул. П’ятницька, 83 А, м.Чернігів, 14603 або  електронною поштою: [email protected] 

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області