back

Григорій Ковтун провів нараду з головами територіальних громад району

07 червня 2024

Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів нараду з головами територіальних громад району.

На нараді про стан здійснення мобілізаційних заходів в районі доповіли представник Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Аркадій Вартанов та  заступник голови райдержадміністрації Анатолій Власенко.

Перша заступниця голови райдержадміністрації Інна Горобей поінформувала про підготовку району до опалювального періоду 2024/2025 років та про життєзабезпечення регіону в умовах відключення електропостачання.

Для підготовки об’єктів житлово-комунального  господарства та соціальної сфери  до роботи в осінньо-зимовий період необхідно передбачити кошти в місцевих бюджетах, укласти договори на постачання та розподіл природного газу та теплової енергії, створити запаси твердого палива з урахуванням норм споживання.

Особливу увагу присутніх Інна Горобей звернула на необхідності забезпечення об’єктів соціальної сфери, житлово-комунального господарства резервними джерелами енергопостачання  та створення резерву паливно-мастильних матеріалів у достатньому обсязі.

Також заступниця наголосила на необхідності здійснення керівниками громад подворового обходу в населених пунктах для уточнення інформації про можливість переходу домогосподарств на альтернативні види палива.

Про ситуацію з електропостачанням у районі та про ліміти, які діють в регіоні, графіки погодинних та аварійних відключень розповів присутнім Володимир Самсоненко, керівник відокремленого підрозділу Ніжинського РЕМ. Також він закликав всіх самостійно обмежувати споживання електроенергії у пікові години – з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 23:00, що позитивно позначилось би  на роботі енергосистеми і зменшило кількість відключень.