back

1 червня в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей

01 червня 2024

Вже традиційно 1 червня в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей.

Офіційним символом Міжнародного дня захисту дітей є спеціальний прапор. На зеленому тлі, що символізує гармонію і родючість, навколо Земної кулі зображено 5 фігурок людей. Ці фігурки символізують єдність усіх рас і народів, а зображення Землі – символ спільної домівки.

Це свято стало символом дитячої щирої радості та надії на світле майбутнє. Цей день – не лише веселе свято для самих дітей, це нагода привернути увагу до питання захисту прав дітей, зокрема передбаченого Конвенцією ООН про права дитини,  обов’язку батьків  забезпечувати дітям безпечне життя в родині, якісну освіту, своєчасне лікування, повноцінне дозвілля та відпочинок.  

В рамках відзначення  Міжнародного дня захисту дітей в територіальних громадах району проводяться  різноманітні заходи: конкурси, квести (Лосинівська ТГ),    концерт, майстер-класи, локації для веселих ігор та фото (Борзнянська ТГ), «Шкільний Олімп» (Дмитрівська ТГ), пізнавальні програми з патріотичного виховання, перегляд відеоматеріалів (Плисківська ТГ),  екскурсії до Ніжина та Качанівки (Лосинівська ТГ),  відвідання «Простору дружнього до дитини» БФ «Карітас-Чернігів» у м. Ніжині (Плисківська ТГ), вручення солодощів та фруктово-шоколадних наборів дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям військовослужбовців та дітям, батьки, яких загинули на війні, дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах (Бобровицька ТГ, Макіївська ТГ, Батуринська ТГ, Дмитрівська ТГ, Крутівська ТГ). Талалаївська громада проводить  футбольний турнір, а Комарівський будинок культури підготував розважальну програму «Даруємо дітям радість».  

Кожна дитина, особливо під час війни,  має право на щасливе дитинство. Бажаємо усім дітям міцного здоров’я, любові та турботи від батьків. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день – добрим і цікавим. Нехай здійсняться усі дитячі мрії та задуми!

Батькам бажаємо терпіння, доброти та мудрості! Не забувайте, що саме ви відповідаєте за щасливе й безпечне дитинство наших дітей!

Дякуємо нашим воїнам кожен новий день, за можливість жити і дарувати дітям радість! Віримо в нашу перемогу! Віримо в майбутнє України!