back

Григорій Ковтун провів оперативну нараду

21 травня 2024

Сьогодні, 21 травня, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів оперативну нараду за участі першого заступника голови Ніжинської РДА Інни Горобей, заступника голови Анатолія Власенка, керівника апарату Тетяни Липко, керівників та фахівців структурних підрозділів адміністрації.

Під час наради розглянули актуальні питання, які стосувались змін в законодавстві, мобілізаційних заходів та допомоги Збройним Силам України.

Окрім зазначеного, на нараді обговорили основні аспекти в підготовці та проведенні масових заходів. Відповідно до рішення ради оборони Чернігівської області, проведення масових заходів на території області не заборонено, але вони мають здійснюватися із суворим  дотриманням безпекових вимог.

Також  заслухали доповідь начальника відділу економічного та агропромислового розвитку, транспорту та зв’язку Вадима Шелеста щодо продовження весняно-польових робіт аграрними та фермерськими підприємствами району.

Відповідно до наданої інформації, на території району засіяно 63,8 % від запланованого. Зокрема ярі зернові та зернобобові засіяні на площі 81,66 тис. га (пшениця та тритикале посіяно на 3,640 тис. га, ячмінь –  4,320 тис. га, горох – 1,0 тис. га, овес –  1,40 тис. га, кукурудза на зерно –  71,3 тис. га), технічні культури засіяні на площі 98,6 тис. га (цукрові буряки (фабричні) засіяно на 1,2 тис. га, соняшник –  70,4 тис. га, соя –  26,2 тис. га, ріпак –  0.5 тис. га, інші технічні культури –  0,3 тис. га).

Григорій Ковтун зазначив, що аграрії продовжують свою важливу роботу та незмінно надають допомогу нашим Збройним Силам України.