back

Сім’я була і залишається хранителькою людських цінностей

17 травня 2024

Щорічно в Україні відзначають День сім’ї. Цей день присвячений популяризації сімейних цінностей.

Управління соціального захисту населення Ніжинської районної державної адміністрації спільно з територіальними громадами під час виконання своїх функцій спрямовує роботу на реалізацію на території громад державної політики з питань сім’ї: встановлення статусу багатодітної сім’ї, надання підтримки сім’ям з дітьми через виплату допомоги, компенсацій, у тому числі додаткових соціальних гарантій коштом державного бюджету та бюджетів територіальних громад району.

Станом на 01 січня 2024 року в Ніжинському районі обліковується 1764 багатодітні сім’ї, у яких виховується 6138 дітей. Серед них найбільше дітей у семи родинах, які виховують 10 і більше дітей, у трьох родинах – по 9 дітей, ще у трьох родинах – по 8 дітей. 23 сім’ї мають 7 дітей, 45 сімей – 6 дітей, 119 сімей – 5 дітей, на облік взято 55 багатодітних сімей (192 дитини), що змінили місце проживання через агресію російської федерації проти України.

Не залишаються поза увагою прийомні сім’ї та сім’ї опікунів. Відповідно таких родин в Ніжинському районі налічується: прийомних –  32 (54 дитини), опікунських – 127 (170 дітей), в тому числі 5 сімей ВПО та один будинок сімейного типу (5 дітей).

Управлінням соціального захисту населення Ніжинської районної державної адміністрації вживаються всі можливі заходи щодо забезпечення своєчасного призначення та виплати сім’ям соціальних допомог. Так, із загальної кількості багатодітних сімей державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям призначена 119 родинам, допомога при народженні дитини – 355 жінкам, допомога на дітей одиноким матерям – 56 жінкам, щомісячна допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях (призначається на третю і кожну наступну дитину до досягнення дитиною шестирічного віку) – 445 родинам.

За вивченням потреб багатодітних сімей з міжнародними та некомерційними благодійними організаціями опрацьовується питання надання їм гуманітарної допомоги.

Сім’я була і залишається хранителькою людських цінностей, культури і історичної спадкоємності поколінь, мірилом розвитку і прогресу країни. 

Кожній дитині в цих сім’ях приділяється особлива увага, діти ростуть в любові та проявляють повагу до своїх батьків. Незважаючи на значну завантаженість на роботі та багато турбот у повсякденному житті, батьки приділяють достатньо часу для спілкування, творчості та спільних захоплень. Вони навчають дітей сприймати світ цінуючи добро та красу природи, своїм прикладом намагаються утверджувати в них кращі риси людяності й добра, виховують так, щоб вони жили гідно серед людей і творили добро.

За інформацією управління соціального захисту населення райдержадміністрації